Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Versoepelingen coronamaatregelen: Hogeschool Leiden gaat verder 'open'

20 september 2021 - Voor het hoger onderwijs worden de coronamaatregelen verder versoepeld. Hogeschool Leiden gaat enkele belangrijke stappen vanaf maandag 27 september doorvoeren.

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag kondigden premier Rutte en minister De Jonge nieuwe versoepelingen aan. Voor het hoger onderwijs gaat het om enkele belangrijke stappen, die Hogeschool Leiden vanaf maandag 27 september gaat doorvoeren. In dit bericht informeren we over de concrete gevolgen van de versoepelingen. Sommige zaken kunnen we meteen aanpassen, andere kwesties vereisen nog wat extra voorbereidingstijd.

Hogeschool gaat verder 'open'

Dankzij de versoepelingen kan Hogeschool Leiden weer een stukje verder 'open'. Concreet betekent dit dat de 1,5 meterregel en de mondkapjesplicht komen te vervallen, en ook de beperking van maximaal 75 mensen in één onderwijsruimte wordt opgeheven. In het restaurant, bij studieplekken en de bibliotheek kunnen vanaf 27 september weer alle plaatsen gebruikt worden.

Roosters Periode 1 blijven hetzelfde

Gedurende de rest van Periode 1 blijven de roosters zoals ze zijn. Het is namelijk ondoenlijk om gedurende een periode allerlei veranderingen door te voeren. Een mogelijke uitzondering hierop betreft de grote collegezalen. Bij het opstellen van de roosters voor Periode 2 wordt bekeken of er dankzij de versoepelingen meer aanpassingen nodig en mogelijk zijn.

Evenementen

Diploma-uitreikingen, workshops enzovoort zijn vanaf 27 september ook letterlijk en figuurlijk weer mogelijk, mits het rooster dit toelaat. Wat betreft externe events volgt de hogeschool de richtlijnen die voor de horeca gaan gelden, waarbij gebruik wordt gemaakt van coronatoegangsbewijzen (waar dit vereist is). Dit geldt óók voor activiteiten die de studieverenigingen willen organiseren. Meer informatie over coronatoegangsbewijzen vind je op rijksoverheid.nl.

De versoepelingen hebben ook gevolgen voor de Open Dag van zaterdag 9 oktober. Deze dag zal zowel een fysieke als een online component kennen. We kijken er naar uit om aankomende studenten weer bij ons op de hogeschool te ontvangen, maar zullen dit natuurlijk op een verantwoorde manier doen.

Zelf- en sneltesten en vaccineren

Lees meer over de zelf- en sneltesten en vaccineren in het bericht Onderwijs voor een groot deel weer fysiek mogelijk.

Tot slot: de basisregels blijven gelden

We vragen iedereen met klem om de basisregels in acht te blijven nemen: bij klachten blijf je thuis en laat je jezelf testen bij de GGD. Desinfecteer je handen, en hoest of nies in je elleboog. Blijf daarnaast goed op je directe omgeving letten: 1,5 meter afstand houden hoeft weliswaar niet meer, maar het is nog steeds slim om te doen. De hogeschool zorgt ervoor dat alle ruimtes en faciliteiten vaker worden schoongemaakt en goed worden geventileerd.