Diplomering Opleiding tot Verpleegkundige 2021

Over

Thema

Getuigschrift studenten Verpleegkunde per ambulance thuisbezorgd

1 april 2021 - Wie denkt dat een diplomering in deze tijd niet feestelijk kan zijn, heeft het mis. Studenten van de Opleiding tot Verpleegkundige weten wel beter. Zij ontvingen hun bachelordiploma op een wel heel originele en ludieke manier.

Van links naar rechts: Dick, Marlou, Maxime en Diana
Van links naar rechts: Dick, Marlou, Maxime en Diana

In een ambulance uit het jaar 1975 vertrokken managementondersteuner Diana van Bostelen en docenten/teamcoördinatoren Marlou Wallast en Dick Wassink vorige week woensdag naar tientallen afstudeerders in de regio. Met dank aan RAV Leiden/Museum Ambulancezorg konden de studenten in deze gekke tijd toch rekenen op een feestelijke en originele uitvoering van hun verdiende diploma-uitreiking.

Maxime ondertekent haar getuigschrift
Maxime ondertekent haar getuigschrift

Afstudeerder Maxime van Asch uit Leiden: "Wat een verrassing deze diplomering! Ik had verwacht dat mijn diploma ‘gewoon’ afgegeven zou worden aan huis, maar niets bleek minder waar. De docenten kwamen aanrijden in een oude ambulance en zetten ter plekke een tafel en stoel neer, zodat ik mijn diploma kon ondertekenen."

"Wat een verrassing deze diplomering."

Maxime

"Daarna werd voor mij alléén de verpleegkundige eed voorgelezen, waarop ik volmondig ‘ja’ antwoordde. Dit maakte het moment voor mij eigenlijk nóg persoonlijker en waardevoller. Al met al dus een onverwacht mooie en persoonlijke uitreiking in deze coronatijd!"

Liane (rechts) ondertekent haar getuigschrift
Liane (rechts) ondertekent haar getuigschrift

Bijzondere groep in bijzondere tijd

Liane Heemskerk uit Leiden: "De 38 afstudeerders, waarvan 22 op deze manier hun bachelordiploma mochten ontvangen, vormen een bijzondere groep. Als verpleegkundigen in spé waren zij het afgelopen jaar al van ongekende waarde in de zorg. Velen van hen hebben soms fulltime gewerkt waarbij zij ook niet terugdeinsden voor het werken op corona-afdelingen. De intense en veelal heftige ervaringen nemen zij mee, een rijke basis die zij in andere tijden op deze jonge leeftijd nooit hadden gehad. Dat deze studenten zich zo hebben ingezet tijdens deze pandemie, was des te meer reden om de studenten een memorabele diplomering te bezorgen."

Meer weten

Ben je nieuwsgierig naar de opleiding en wil je meer zien? Lees meer over de Opleiding tot Verpleegkundige