Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Dertig regionale zorginstellingen op oriëntatiemarkt Verpleegkunde

24 mei 2019 - Op vrijdag 24 mei organiseerde de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Leiden een oriëntatiemarkt waar studenten en zorginstellingen elkaar konden ontmoeten

Op de markt presenteerden 30 zorginstellingen uit de regio Leiden zich als toekomstige werkgever of stageverlener. Zo’n 125 studenten Verpleegkunde bezochten de markt. De oriëntatiemarkt Verpleegkunde is georganiseerd door de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Leiden op verzoek van verschillende zorginstellingen uit de regio. De markt vond plaats op vrijdagmiddag 24 mei, een stralende lentedag. Ondanks het mooie weer zijn zo'n 125 studenten Verpleegkunde een kijkje komen nemen op de markt. De aanwezige zorginstellingen waren divers: ziekenhuizen, GGZ instellingen, instellingen voor thuiszorg/wijkverpleging, intramurale ouderenzorg, maar ook epilepsiezorg en een penitentiaire inrichting waren vertegenwoordigd op de markt.

Ervaringen studenten

Vanaf half 3 druppelden de studenten langzaam binnen, meestal in groepjes van twee of drie. Vooral de stands van de ziekenhuizen blijken meteen populair. Marit en Eva (eerstejaarsstudenten) wapperen stralend met hun informatiefolders. "Wij willen volgend jaar echt heel graag bij het LUMC solliciteren. Nu weten we precies wanneer we dat kunnen gaan doen."

Hoewel sommige studenten aangeven op zoek te zijn naar een bijbaan voor tijdens hun studie, zijn ook veel studenten zich al aan het oriënteren op de banenmarkt voor ná hun studie. Jaimy (derdejaarsstudent) laat zijn contactgegevens achter bij de stand van de penitentiaire inrichting uit Alphen aan den Rijn. Hij reageert enthousiast:

"Er gaat een wereld voor me open! Dat je in een penitentiaire inrichting als verpleegkundige kan werken, wist ik helemaal niet. Dat lijkt me echt gaaf."

Jaimy - derdejaarsstudent Verpleegkunde

Ervaringen zorginstellingen

Er zijn ook verschillende collega's van het docententeam Verpleegkunde aanwezig op de markt om een praatje te maken met de zorginstellingen.

"Het wordt enorm gewaardeerd door de instellingen dat er ook docenten aanwezig zijn. We hebben leuke reacties ontvangen en fantastisch kunnen netwerken met onze partners uit het werkveld."

Cea Müller - docent Verpleegkunde en één van de organisatoren

Ook zorginstelling Marente is aanwezig op de oriëntatiemarkt. De stand wordt druk bezocht.

"We zijn heel actief het gesprek aangegaan met de studenten en hebben veel goede vragen ontvangen. Ik heb een hele leuke middag gehad."

Mariette van Haaster - opleidingscoach

Op 18 november organiseert de opleiding Verpleegkunde weer een oriëntatiemarkt. Ben jij een zorginstelling en wil je daarbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met Cea Müller via muller.c@hsleiden.nl. Studenten hoeven zich niet aan te melden.

Hogeschool Leiden