Kunstenaars leren al schilderend ondernemen tijdens de Startup Gallery

Over

Thema

Workshop The Startup Gallery verbindt kunstenaars met de startup wereld

4 juli 2016 - Wat gebeurt er als je elf kunstenaars laat leren van professionals uit de startup wereld? Tijdens de workshop The Startup Gallery op donderdag 30 juni 2016 bleek dat ondernemen en kunst samengaan.

De opleiding Communicatie en de opleiding Kunstzinnige Therapie organiseerden de workshop, samen met de Stichting Beelden in Leiden, om de verbinding tussen ondernemen en kunst te maken en te versterken.

Kunst en ondernemen: een gouden koppel

In het startup landschap van de 21e eeuw is de combinatie kunst en ondernemen al een gouden koppel. Silicon Valley ziet de founder van een startup steeds meer als een kunstenaar van zijn eigen idee en businessmodel. "Good artists copy, great artists steal", luidt het veelgehoorde citaat dat Steve Jobs van Pablo Picasso heeft gestolen. Voor een andere trend uit Silicon Valley, Design Thinking, geldt eveneens deze logica. Design kun je niet alleen gebruiken voor het design van een mooie stoel of gebouw, maar ook voor je eigen business. Andersom redeneren, dus de kunstenaar die zijn eigen kunst als startup in de wereld wil zetten, is ook steeds meer iets van deze tijd.

Van model tot schilderij

Elf veelbelovende jonge kunstenaars werden tijdens deze StartupGallery meegenomen in de wereld van de startups en financiën. Hun businessplan legden zij zelf vast in elf afzonderlijke schilderijen. Dit leverde naast levendige discussies een prachtige verzameling business-kunst op. Deze schilderijen leiden tot een expositie in het nieuwe collegejaar.