Startup bootcamp 2016

Over

Thema

The Startup Bootcamp

16 november 2016 - Universiteit Leiden, de hogeschool, het ID College en het Andreascollege slaan de handen en bieden een uniek start-up programma aan vijftig leerlingen van het ID College en het Andreascollege.

Een unieke Leidse samenwerking tussen onderwijs en ondernemerswereld

Dit doen zij in samenwerking met de Leidse ondernemerswereld, HUBspot, Area071 en Ondernemershuis Katwijk. Programmaleider van de week is Mark Eckhart, hoofddocent Entrepreneurship van Hogeschool Leiden, “Wij willen hierbij diverse onderwijstrends laten samenkomen. De toekomst van het (startup)onderwijs ligt in multidisciplinaire challenges. Ga met een groep studenten en leerlingen uit alle onderwijslagen en diverse specialismes aan de slag met een uitdagende opdracht en probeer daar in kort tijdsbestek (als een pressurecooker) een oplossing voor te vinden.”. 

Deelnemende teams moeten van een wegwerpfles een nieuw product maken.” Theo Koot, bestuurslid van HUBspot, vult dan ook aan, “Startup-theorie hoeft ook niet moeilijk te zijn. Het gaat om een ondernemende houding. Om die reden hebben we gekozen voor de meest getalenteerde MBO-studenten van het ID College en de leerlingen van het Andreascollege die speciaal hebben gekozen voor een ondernemerslijn binnen hun studie, het Entreprenasium.” 

Benieuwd naar de resultaten? Vrijdag 18 november tussen 11:00 en 12:00 uur is de finale bij HUBspot Leiden.