Welkom op Hogeschool Leiden

Over

Thema

Andere start bestuursjaar studieverenigingen

15 oktober 2020 - Dat het een ander bestuursjaar zou worden dan voorgaande jaren, daar waren de leden van de studieverenigingen Libra en Ingenium zich bewust van. Ze doen er dan ook alles aan om online contact te houden met hun leden.

We spraken vierdejaarsstudent HBO-Rechten Berber van der Kaaij (commissaris Intern) en tweedejaarsstudent SJD Anne Geul (voorzitter) van de Leidse Studievereniging Libra. Ook interviewden we HRM-studenten Marijn Houdijk (commissaris Extern) en Marina Skvortsova van LSV Ingenium.   

J.S.V. Libra is zich bewust van de voorbeeldrol

Berber en Anne vertellen: "Toen wij dit jaar als bestuur begonnen wisten wij dat we het vanwege corona niet makkelijk zouden krijgen. Doordat het aantal besmettingen weer hoog oploopt hebben wij er als bestuur voor gekozen om de activiteiten vooralsnog online te houden. Wij proberen onze leden scherp te houden door middel van het delen van de regels van de overheid en de hogeschool op Instagram."

"We merken dat er veel eerstejaarsstudenten lid zijn geworden van de vereniging en ook actief willen zijn."

Berber en Anne | J.S.V. Libra

Links: Berber. Rechts: Anne
Links: Berber. Rechts: Anne

"Wij zijn extra voorzichtig met fysieke activiteiten aangezien wij niet het risico willen lopen dat het mis gaat. Daarom organiseert onze Activiteitencommissie leuke online-activiteiten zoals een borrel, pubquiz en een online escape room. Ondanks corona maken we er met elkaar een mooi jaar van."

Meer informatie over J.S.V. Libra

LSV Ingenium creëert mooie online sfeer ondanks gesloten deuren

Marijn en Marina vertellen: "Toen in medio maart alles op slot ging, gingen een hoop deuren op dicht. Zowel de activiteiten op de hogeschool als bij studieverenigingen kwamen stil te liggen. Nu wij in een nieuw collegejaar zijn ingegaan heeft iedereen zin om ondanks deze crisis het mooiste van het jaar te maken."

"Wij blijven ons best doen om een mooie sfeer neer te zetten op de opleiding en daarbuiten. Geen virus kan dat tegenhouden."

Marijn en Marina | LSV Ingenium

Links: Marijn. Rechts: Marina
Links: Marijn. Rechts: Marina

"Wij als nieuw bestuur hebben gemerkt dat ondanks dat LSV Ingenium een kleine vereniging is, de slogan ‘klein maar fijn’ zeker van toepassing is. Groep chats laaien op en groepen studenten gaan samen de gezelligheid opzoeken. Nu er steeds meer maatregelen komen is het lastig om vereniging brede activiteiten te organiseren. Wij blijven ons best doen om een mooie sfeer neer te zetten op de opleiding en daarbuiten."

Meer informatie over LSV Ingenium

Logo boven: LSV Libra. Logo beneden: LSV Ingenium