Verpleegkunde studenten oefenen

Over

Thema

Studievereniging Epione draagt steentje bij

12 oktober 2020 - Voor studenten en studieverenigingen is het studiejaar bijzonder begonnen. Geen grootschalige fysieke bijeenkomsten, maar vooral veel online-activiteiten. Hoe ziet dat er nu uit bij een studievereniging?

We vroegen het Jasper van der Zwan, tweedejaarsstudent Verpleegkunde en voorzitter van S.V. Epione. 

Studenten betrekken 

“Het is nu extra uitdagend om voorzitter te zijn bij de studievereniging. Met elkaar doen we er alles aan om leuke, maar gepaste activiteiten te organiseren in deze gekke tijd. Contact met medestudenten is in mijn ogen uiterst waardevol. Hierdoor verloopt je studietijd uiteindelijk niet alleen leuker, maar ook gemakkelijker als het even wat minder gaat. Op social media plaatsen we wekelijks berichten, waarbij we de mening en input van studenten vragen. We willen ze graag betrekken bij wat we doen en de plannen die we maken. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs nieuwe truien laten maken naar aanleiding van reacties en tips van studenten. De fysieke borrels vinden waar mogelijk nog steeds plaats, maar wel in veel kleinere groepjes dan voorheen. Maar dat zorgt tegelijkertijd ook weer voor andere, meer persoonlijke, gesprekken.”  

We willen studenten graag betrekken bij wat we doen en plaatsen daarom wekelijks berichten op social media.

Jasper van der Zwan

Helaas lopen de coronabesmettingen weer verder op. Om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar het ‘normale’ leven, dragen we allemaal ons steentje bij. Hoe doet S.V. Epione dat?

Stimuleer en motiveer elkaar

“Tijdens de kennismaking met de eerstejaarsstudenten hebben we het al gehad over hoe belangrijk het is dat we elkaar ‘veilig’ blijven opzoeken en benaderen. We worstelen allemaal op onze eigen manier met deze uitzonderlijke situatie. Stimuleer en motiveer elkaar en probeer ook laagdrempelig contact te hebben met elkaar. Een klein berichtje tussendoor met de vraag hoe het gaat, kan véél meer voor iemand betekenen dan je soms zelf beseft. Daarnaast zit ik in een appgroep met voorzitters van andere studieverenigingen. Daarin houden we elkaar onder andere op de hoogte over geplande activiteiten door en voor studenten, die niet ‘coronaproof’ zijn. We zijn natuurlijk geen politie, maar we wijzen de studenten hier vervolgens wel op en ontmoedigen deelname aan deze activiteiten. Allemaal met de insteek dat we alléén op deze manier straks weer écht kunnen genieten van feestjes.”

Lees meer over de S.V. Epione op www.svepione.nl of volg de studievereniging via Facebook en Instagram.  

Bestuursleden S.V. Epione 2020
Bestuursleden S.V. Epione 2020