Hogeschool Leiden

Over

Thema

Startbijeenkomst Innovatieproject: JA Natuurlijk!

Op 8 oktober 2015 vond een startbijeenkomst plaats op Hogeschool Leiden van het ESF Innovatieproject: JA Natuurlijk! in het kader van het Regionaal Actieplan Jeugdwerkeloosheid.

Op 8 oktober 2015 vond een startbijeenkomst plaats op Hogeschool Leiden van het ESF Innovatieproject: JA Natuurlijk! in het kader van het Regionaal Actieplan Jeugdwerkeloosheid. Dit project richt zich op het creëren van meer kansen voor leerlingen uit het Praktijk- en Voortgezet Speciaal Onderwijs om deel te nemen aan werk, vervolgonderwijs of dagbesteding. Met deze bijeenkomst is de ontstane samenwerking tussen Gemeente Leiden, Holland Rijnland, Lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap en opleiding Toegepaste Psychologie van Hogeschool Leiden extra kracht bijgezet. Komend jaar zal Hogeschool Leiden onderzoek doen naar de effecten van de participatiewet. Naast een interactief gesprek met jongeren, docenten van VSO- en PrO-scholen en gemeente Leiden, heeft Wiep Staal, coördinator arbeidsinclusie, de werkwijze hierin van de hogeschool toegelicht met een video.

Hogeschool Leiden is namelijk al heel succesvol in het werken met jongeren met een beperking. Wiep haar motto is: heb lef en begin klein. Zo heeft Hogeschool Leiden nu al meerdere mensen in dienst met een arbeidsbeperking en binnenkort begint weer een nieuwe werknemer. Zij geeft aan dat het een leerzaam en waardevol traject is voor zowel medewerkers als studenten. Onze studenten begeleiden bijvoorbeeld mensen vanuit de dagbesteding. Deze enthousiaste vrijwilligers ondersteunen de hogeschool regelmatig met dagelijkse werkzaamheden.

Inspirerende woorden kwamen ook van Jordy Zonneveld stagiair bij Studio Moio. Deze organisatie is partner van het project en meerdere stagiaires met een arbeidsbeperking werken daar aan het project ‘Superheroes Ja Natuurlijk’. Jordy maakt zich hard om voor het einde van het jaar dertig extra jongeren met een beperking aan een baan te helpen. Help jij deze superheroes om een geschikte banen te vinden? Kijk snel naar het verhaal van Jordy.

De middag werd afgesloten door wethouder Marleen Damen van gemeente Leiden die ook de spreekwoordelijke handschoen oppakte door binnenkort een dagdeel mee te lopen met een student met een beperkt zichtvermogen.