Hogeschool Leiden

Over

Thema

Webinar over Armoede en bestaansonzekerheid

25 maart 2021 - Tijdens dit gratis webinar worden deze thema's vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Lector Suzan van der Pas en onderzoeker Camilla Jaspers (lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap) werken mee aan het programma.

Op donderdag 8 april van 15.00 tot 16.30 uur organiseren Vitale Delta en uitgeverij Coutinho een gratis webinar Armoede en bestaansonzekerheid. Vanuit Hogeschool Leiden verzorgen lector Suzan van der Pas en onderzoeker Camilla Jaspers van het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap een programmaonderdeel. Suzan en Camilla werkten ook mee aan het recent uitgekomen boek Armoede en Bestaansonzekerheid.

Over het webinar

Armoede, bestaansonzekerheid en sociale ongelijkheid vormen in Nederland een hardnekkig vraagstuk dat zich voordoet in allerlei gedaanten en gezichten, zoals werkloosheid, eenzaamheid, zwakke gezondheid, dakloosheid en schulden. Het vraagstuk raakt zowel volwassenen als jongeren maar beïnvloedt eveneens het dagelijkse werk van sociaal professionals, bestuurders, beleidsmakers en politici die zich bezighouden met armoedebeleid en -bestrijding en het bevorderen van maatschappelijke participatie.

Tijdens dit dynamische webinar wordt het armoedevraagstuk vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Deelnemers worden tijdens het webinar uitgenodigd te reageren op stellingen. Via de chat is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het webinar wordt afgesloten met een paneldiscussie.

Bekijk het programmaoverzicht en meld je aan via de website van uitgeverij Coutinho.