Werkveld Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Over

Thema

PI Alphen aan den Rijn en Hogeschool Leiden breiden samenwerking uit

19 juli 2021 - PI Alphen en Hogeschool Leiden hebben een overeenkomst ondertekend waarmee de samenwerking op het gebied van stages en andere mogelijkheden voor studenten Sociaal Werk een stap verder is gebracht.

Studenten Sociaal Werk van Hogeschool Leiden liepen al regelmatig stage bij het Re-integratie Centrum (RIC) van de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn (PI Alphen). Met het ondertekenen van de overeenkomst is de samenwerking op het gebied van stages formeel vastgelegd en uitgebreid. Daarnaast zullen er andere mogelijkheden binnen het onderwijsprogramma geïnventariseerd gaan worden. Directeur SW&TP Astrid Scholten is verheugd: "Fijn dat we onze status quo kunnen bekrachtigen. Het is de kers op de taart voor de mensen die al zoveel werk hiervoor hebben geleverd."

V.l.n.r.: Astrid Scholten, directeur SW&TP en Jeroen Rempt, plaatsvervangend directeur PI Alphen.
V.l.n.r.: Astrid Scholten, directeur SW&TP en Jeroen Rempt, plaatsvervangend directeur PI Alphen.

Wat is er onder andere afgesproken? 

  • Er wordt een workshop verzorgd en er wordt deelgenomen aan de stagemarkt om tweedejaarsstudenten te informeren; 
  • Er wordt een rondleiding bij de PI georganiseerd voor tweedejaarsstudenten; 
  • Er worden stageplekken aangeboden bij het RIC aan derdejaarsstudenten met het profiel Welzijn & Maatschappelijk Werk; 
  • Medewerkers van de PI kunnen aansluiten bij leergemeenschappen van de stagiaires en zo extra kennis opdoen; 
  • De PI biedt aan stagiaires, vierdejaarsstudenten en/of net afgestudeerden, indien de toegewezen formatie van de inrichting dat toestaat, de mogelijkheid voor een traject met doorgroeimogelijkheden naar een betaalde baan; Etc.

Jeroen Rempt is plaatsvervangend directeur van de PI Alphen en was vijftien jaar geleden één van de eerste afstudeerders van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), tegenwoordig de opleiding Sociaal Werk. Ook hij benadrukt de meerwaarde van de overeenkomst: "De overeenkomst biedt ons de mogelijkheid om de stagiaires die uitblinken een contract aan te bieden, als de formatie die ruimte biedt. En uit eigen ervaring weet ik dat er veel pareltjes bij Hogeschool Leiden rondlopen."

Meer weten

Bekijk de opleidingspagina van Sociaal Werk.