Werkveld Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Over

Thema

Online stagemarkt ‘nuttig en informatief’

18 januari 2021 - Bijna 40 organisaties uit het werkveld van Sociaal Werk (SW) hebben woensdag 13 en donderdag 14 januari deelgenomen aan de eerste online stagemarkt voor tweedejaarsstudenten SW.

Collage online stagemarkt opleiding Sociaal Werk

Tijdens de markt gingen studenten met ‘meet&greet’-sessies met het werkveld in gesprek en leerden zij meer over de bijpassende afstudeerprofielen van de opleiding.

"Ook al was het online, ik vond het contact toch erg persoonlijk en open. Bedankt aan de organisaties daarvoor! Ik heb een helder beeld gekregen van de mogelijkheden."

Deveney | student

Ook SW-student Timothy vond de markt nuttig en informatief.

"Ik weet nu beter wat de profielen inhouden. Doordat er zoveel organisaties aanwezig waren, heb ik meer inzicht gekregen in wat ik later kan gaan doen!"

Timothy | student

De markt was opgezet met ‘vrije inloop’ om iedereen zoveel mogelijk het marktgevoel te laten ervaren. In tijdsblokken die per profiel waren ingevuld konden studenten in- en uitstappen bij Teams-sessies van verschillende organisaties en na het gesprek of stellen van hun vraag ook weer overstappen naar een andere. Dat leidde tot een fijne sfeer, maar ook beantwoordden organisaties daardoor vaak dezelfde vragen meerdere keren. Niettemin waren ook zij achteraf overwegend positief.

Meer weten

Lees meer over de opleiding Sociaal Werk van Hogeschool Leiden.