De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Sander van den Eijnden nieuwe voorzitter NVAO

22 april 2021 - Sander van den Eijnden, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden, wordt met ingang van 1 september 2021 voorzitter van het bestuur van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in Den Haag.

Dat werd eerder deze week bekendgemaakt.  

De NVAO is een kwaliteitszorgorganisatie die op onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen borgt en de kwaliteitscultuur binnen de hogere onderwijsinstellingen in Nederland en Vlaanderen tracht te bevorderen. Zij accrediteert bestaande en nieuwe opleidingen en beoordeelt de kwaliteitszorg van instellingen in het hoger onderwijs.  

Voorzitter CvB - Sander van den Eijnden.

“Met Sander van den Eijnden krijgen wij een voorzitter met ervaring als bestuurder in zowel het wetenschappelijk als in het hoger beroepsonderwijs”, aldus de NVAO in een reactie. “Hij is goed bekend met internationale samenwerking als voormalig directeur-bestuurder van NUFFIC en voorzitter van het in Brussel gevestigde Neth-er. Ook kent hij Vlaanderen vanuit eerdere functies goed.” 

Ik ga het drie dagen per week doen. Toezicht houden is natuurlijk een andere rol dan zelf besturen, en de NVAO is veel kleiner dan de hogeschool. Ik was eerlijk gezegd van plan eerst een tijdje niks te doen, dus ik heb even aan het idee moeten wennen. Maar nu verheug ik me er erg op. Onderwijs heeft natuurlijk nog steeds mijn hart.

Sander van der Eijnden

Sander van den Eijnden liet begin 2021 weten dat hij per 1 september afscheid neemt van Hogeschool Leiden.