De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Peer van der Helm benoemd tot bijzonder hoogleraar

15 februari 2021 - Lector Peer van der Helm van het kenniscentrum Samen Redzaam (faculteit SW&TP) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderwijs en Zorg aan de Universiteit van Amsterdam.

Peer van der Helm | lector Residentiële Jeugdzorg - Hogeschool Leiden

Het onderzoek waar Van der Helm zijn benoeming aan te danken had begon in 2007 aan Hogeschool Leiden. Samen met Nico van Tol (nu faculteitsdirecteur Gezondheidzorg) ontwikkelde hij een instrument om het leefklimaat in instellingen te meten en te verbeteren, waarop Van der Helm in 2011 promoveerde. Dit resulteerde in het lectoraat Residentiele Jeugdzorg en veel (inter)nationaal praktijkgericht onderzoek.

Mix van praktijk en onderzoek

Docenten en onderzoekers Sociaal Werk & Toegepaste Psychologie (SW&TP) bij het lectoraat zorgen ervoor dat vragen vanuit het werkveld worden omgezet in onderzoek en in bruikbare adviezen voor de beroepspraktijk maar ook voor nieuw onderwijs aan onze studenten. Zowel studenten als docenten waarderen deze mix van praktijk en onderzoek. 

De benoeming van lector Chris Kuiper tot hoogleraar vorige maand en de benoeming van lector Peer van der Helm laten zien dat Hogeschool Leiden erin slaagt om praktijkgericht onderzoek erkend te krijgen in de sector Zorg en Welzijn.