Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Roué Verveer gastspreker bij minor jeugdzorg

Op 28 oktober bracht de cabaretier Roué Verveer een bezoek aan de Faculteit SW/TP. Hij kwam op uitnodiging van docenten van de minor Jeugdzorg om een gastcollege te verzorgen binnen de collegereeks.

In april 2015 is zijn boek 'Waarom?, Daarom!' verschenen. Hij vergelijkt daarin de strenge Surinaamse opvoeding (die hij zelf heeft gehad) met de Nederlandse opvoedcultuur en vervolgens de manier waarop hij zijn eigen zoons in Nederland opvoedt. Het college begon met een komische uiteenzetting van do's en dont’s in de opvoeding, die hij illustreerde met voorbeelden vanuit zijn eigen dagelijkse opvoedpraktijk.

Roué vertelde hoe zijn eigen Surinaamse opvoeding een rol speelt in zijn manier van omgaan met zijn kinderen en voor welke dilemma's hij hierbij komt te staan. Ook de “opvoedkundige tik” passeerde de revue en riep bij de aankomend jeugdzorgwerkers discussie op.

Het college eindigde met de vraag waar een jeugdzorgwerker specifiek rekening mee zou moeten houden bij het hulpverlenen in een Surinaams gezin.