De vlaggen van de hogeschool

Over

Thema

Politiemedewerkers attent bij jeugdleed in coronatijd

14 september 2021 – Tijdens het webinar ‘Jeugdleed in Coronatijd’ werd kennis gedeeld over dit onderwerp door het lectoraat Residentiële Jeugdzorg van Hogeschool Leiden en Jeugdbescherming.

In deze tijden van afstand wordt het ook voor de politie alleen maar lastiger om te zien wat er met jongeren gebeurt achter de voordeur. Om zich daarom te verschaffen van de meest recente kennis van onderzoekers en Jeugdbescherming, schoven donderdag 9 september enkele tientallen politiemedewerkers aan bij het webinar 'Jeugdleed in Coronatijd'.

Centrale vragen

Het webinar werd georganiseerd door Hogeschool Leiden in samenwerking met de Politie Leiden-Bollenstreek. Centraal stonden vragen als: hoe gaat de politie om met de nieuwe uitdagingen van deze tijd? Wat zijn de gevolgen als je kijkt naar de relatie tussen problemen thuis en delictgedrag? En waar heeft de politie zelf invloed op in de omgang? 

Peer van der Helm (lector Residentiële Jeugdzorg) ging in het webinar in op de sociaal-psychische gevolgen van mishandeling en verwaarlozing en de relatie tussen de problematiek en delictgedrag. Jeugdbeschermer Christel Noppen vervolgde met haar ervaringen vanuit de praktijk, en onderzoeker Geke Klapwijk sloot het webinar af met haar inzichten over het belang van context en geschiedenis bij een casus.