Hogeschool Leiden

Over

Thema

In gesprek over uithuisplaatsingen

20 januari 2022 - Lector Peer van der Helm (Residentiële Jeugdzorg) neemt op dinsdag 25 januari deel aan een gesprek over uithuisplaatsingen in De Balie in Amsterdam.

Het gesprek volgt op de theatervoorstelling Verder van Huis waarin verhalen van jongeren over uithuisplaatsingen zijn gebundeld. Aan de gesprekstafels nemen naast Van der Helm ook de wethouder Jeugdzorg van Amsterdam Simone Kukenheim en Frederique Coelman van Levvel en Claire Vlug van Jeugdbescherming regio Amsterdam deel. De gesprekken gaan over de uitdagingen rondom een uithuisplaatsing en waar een kind meestal terecht komt na een uithuisplaatsing. Ook jongeren die zelf ervaring hebben gehad met een uithuisplaatsing zijn aanwezig.

Peer van der Helm | lector Residentiële Jeugdzorg - Hogeschool Leiden

Het thema uithuisplaatsingen is recentelijk weer in de actualiteit gekomen toen drie deskundigen (waaronder Van der Helm) in de Volkskrant opriepen om het aantal spoeduithuisplaatsingen omlaag te brengen.  

Meer informatie 

Het programma in De Balie begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De avond is ook te volgen als livestream op YouTube, AT5 en de website van De Balie. Meer informatie en tickets vind je op de website van De Balie. Meer informatie over het onderzoek van Peer van der Helm vind je op de lectoraatspagina.