Hogeschool Leiden

Over

Thema

Opleiding HBO-Rechten verankert ‘Legal Tech’ verder in curriculum

18 september 2020 - Het Legal Tech & Design Lab van het lectoraat Recht & Rechtvaardigheid werkt samen met Transform Data International om ‘Legal Tech’ verder in het curriculum van de opleiding HBO-Rechten te implementeren.

Door deze nieuwe samenwerking wordt de expertise op het gebied van technologische juridische ontwikkeling verder versterkt. Zo krijgt ‘Legal Tech’, naast haar vaste plek in het basiscurriculum, ook een plek binnen het vierde leerjaar van de opleiding HBO-Rechten. De docenten en studenten van de opleiding gaan werken met software van Neota Logic, waarmee juridische vraagstukken en processen op innovatieve wijze kunnen worden afgehandeld. Daarnaast maakt deze software verdere automatisering van juridische dienstverlening mogelijk. In november gaat de eerste groep studenten aan de slag met de nieuwe software.

Ilona van Opdorp, coördinator van het Legal Tech & Design Lab en docent bij Hogeschool Leiden is verheugd met de samenwerking:

Ilona van Opdorp

De afgelopen vijf jaar heeft 'Legal Tech' een plek verworven binnen het hoger juridisch onderwijs. Daar hebben wij met een groot team hard voor gewerkt. Samenwerken is daarbij continu het sleutelwoord geweest.

Ilona van Opdorp

Ook René Beulen van Transform Data International kijkt uit naar de samenwerking:

Onze toegevoegde waarde in kennis van techniek en het vertalen van functionaliteiten naar onze software. Door onze kennis en vaardigheden te bundelen met die van het lectoraat en Hogeschool Leiden zijn wij in staat om innovatie te leveren die nodig is binnen de juridische sector.

René Beulen

Over het Legal Tech & Design LAB

Het Legal Tech & Design LAB van het lectoraat Recht & Rechtvaardigheid houdt zich bezig met de technologische vernieuwingen binnen het juridische werkveld en de oplossingen die daarmee aan het werkveld geboden kunnen worden. 

Lees meer over het Legal Tech & Design Lab

Logo Legal Tech and Design Lab