Hogeschool Leiden

Over

Thema

PRÉ HBO sluit af met feestelijke presentaties

5 juni 2019 - Twintig ondernemende havo-scholieren deden mee met PRÉ HBO. Op woensdag 5 juni sloten ze het jaar af met indrukwekkende presentaties.

Daarnaast ontvingen ze een certificaat voor het succesvol afronden van het programma.​​ De acht groepjes presenteerden de resultaten van hun onderzoek. Dit deden ze in bijzijn van vrienden, familie en begeleiders. Onderzoeksvragen die bijvoorbeeld aan bod kwamen zijn: 'Hoe gaat de huidige regering om met de stijging van de zeespiegel?', 'Welke factoren dragen ertoe bij dat iemand crimineel gedrag vertoont?', en 'Hoe kunnen wij een programma maken wat echt random encryptie heeft?'

Ondertekenen getuigenschrift PRÉ HBO Hogeschool Leiden

Na de presentaties was het tijd voor de uitreiking van de certificaten. Deze krijgen zij voor hun deelname en ruim 120 uur studiebelasting. Leerlingen hebben een zware maar leerzame tijd gehad.

"Je moet echt doorzettingsvermogen hebben en er echt zeker van zijn dat je het op deze manier wilt doen. Het lijkt allemaal wat makkelijker dan het is. Je komt jezelf op bepaalde vlakken ook tegen, zoals hoe goed kan ik communiceren en hoe goed kan ik mijn grenzen stellen."

Deelnemer Maja de Waard

Wat is PRÉ HBO?

PRÉ HBO is een talentprogramma van Hogeschool Leiden, in samenwerking met verschillende middelbare scholen in de regio. Deelnemers aan PRÉ HBO komen iedere week naar de hogeschool om colleges en lessen te volgen. Hierdoor krijgen ze de kans om te ontdekken waar hun talenten en interesses liggen, én ze maken kennis met onderzoek doen. Dit doen ze door te werken aan hun profielwerkstuk. De begeleiding helpt hen om dit onderzoek naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer over PRÉ HBO bij Hogeschool Leiden