Hogeschool Leiden

Over

Thema

Pabo-student wint Teachers Got Talent

18 maart 2021 - Pabo-student Casper won afgelopen week de tweede editie van Teachers Got Talent (TGT). TGT is een talentenshow voor studenten en docenten van de faculteit Educatie van Hogeschool Leiden.

Wegens het succes van de eerste editie van Teachers Got Talent in 2020 werd afgelopen week de tweede georganiseerd. Dit jaar een online editie vanwege de coronamaatregelen. De organisatie van het event lag in handen van de studievereniging Juventas. Vooraf kon het (online) publiek een borrelpakket ophalen, compleet met hapje, drankje en slingers of confetti.  

Teachers Got Talent, de talentenshow voor en door studenten van de faculteit Educatie!

Via Teams konden medestudenten en docenten de talenten van de deelnemers bekijken. Naast studenten deed ook een Pabo-docent mee. Alle talenten werd beoordeeld door een vierkoppige jury, maar ook het publiek kon hun mening delen via de chatfunctie. Het werd een waar feestje. Docenten en het bestuur van Juventas verzorgden tussendoor optredens die enthousiast werden ontvangen door het publiek. Er kwamen verschillende talenten voorbij: zang, dichten, stand-up comedy en een zelfgemaakte glas in lood verzameling. Allemaal getalenteerde teachers, maar er kan er maar een de winnaar zijn.

Teachers Got Talent 2021
Impressie Teachers Got Talent 2021

Winnaar 

De eerste prijs ging naar Casper die zijn talent ‘dichten’ deelde met het publiek. In een video las hij 12 zelfgeschreven gedichten voor, één voor elke maand van het rampjaar 2020. Ik elk gedicht komt een herkenbare actualiteit voorbij. De jury was unaniem.

"Het was prachtig wat Casper heeft neergezet. De jury, maar ook het publiek was heel erg geraakt. Hij ging een soort diepere laag in met zijn teksten. Het is zijn eigen werk en dat maakt het kwetsbaar. En dan nog zijn stem erbij, dat maakt het nog persoonlijker. We kregen er kippenvel van en hopen dan ook dat hij hiermee doorgaat", aldus Evelien Keesmaat, muziekdocent bij de Pabo en jurylid.

Bekijk de video met de gedichten van Casper.

Inspiratie 

Geïnspireerd door de gedichten van zijn oma is Casper op zoek gegaan naar zijn eigen dichtstijl. Zo kwam hij uit bij gedichten van Tim Hofman (mooie boodschappen in een kort stukje tekst) en de poëtische zangteksten van rapper Typhoon.

Casper | winnaar TGT

"In mijn gedichten zoek ik naar een diepere laag in de taal. Ik wil zo de schoonheid van het Nederlands overbrengen."

Casper | winnaar TGT

Op de vraag of hij zijn talent ook inzet in zijn stage in het basisonderwijs, antwoordt hij: ”Dat is afhankelijk van de mentor en de klas, maar als het past dan doe ik dat. Zo heb ik bijvoorbeeld rond Valentijn een les gegeven in dichten. De kinderen konden een klein gedichtje schrijven voor een vriendje of voor hun ouders.”  

Wil je meer gedichten van Casper lezen? Volg hem via Instagram: @brutsjpoetry.

Nieuwsgierig? Bekijk ook de aftermovie

Meer weten

Lees meer over de opleiding Leraar Basisonderwijs van Hogeschool Leiden.