Hogeschool Leiden

Over

Thema

Koningin bezoekt workshop muziekonderwijs

Koningin Máxima bezocht donderdag 12 april een workshop Digitaal Componeren bij de pabo van Hogeschool Leiden. Tijdens deze workshop leren pabo-studenten hoe je kinderen muziek kunt laten maken.

Méér Muziek in de Klas heeft zich ten doel gesteld om alle basisschoolleerlingen in 2020 goed en structureel muziekonderwijs te bieden.

Hogeschool Leiden

MEESTER.-shirt

Bram Kerssemeijer en Dion van Zundert, tweedejaarsstudenten Sportklas Pabo, volgden samen met de Koningin de workshop en reageerden enthousiast. “Ze stelde gerichte vragen aan ons: ‘Hoe zou je dat in de klas toepassen?’ We hadden echt een gesprek met haar”, zegt Dion. “We spraken er met elkaar over dat je via muziek kinderen op een heel andere manier kan bereiken”, vertelt Bram. De twee mannen pleiten namens de pabo voor meer mannelijke leraren voor de klas. “Kinderen moeten op school niet alleen een voorbeeldfiguur van vrouwen zien, maar ook van mannen. Bovendien geven mannen toch met een net andere insteek les.”

“Ik dacht: nu is mijn moment”, vertelt Bram. “Ik zei: ‘Mevrouw de koningin!?’ Zag je iedereen verrast opkijken.” Dion pakte een MEESTER.-shirt en zei tegen Máxima: ‘We vinden het belangrijk dat er meer mannelijke leraren voor de klas komen. Het zou heel tof zijn als uw man de koning dit shirt tijdens de Koningsspelen wil dragen.”

Hogeschool Leiden

Belang muziekonderwijs

Naast de workshop nam Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek waar zij met docenten sprak over het belang van muziekonderwijs. 

Hogeschool Leiden

Pabo Kunstklas

De pabo biedt vier trajecten aan toekomstige leraren: Sportklas, Wereldklas (brede ontwikkeling), OPLIS (meer stage) en de Kunstklas. Aan het einde van de opleiding ontvangen onze kunstklasstudenten, naast het bachelordiploma, het landelijke certificaat ‘Intern Cultuur Coördinator’. Het is daarbij belangrijk om kinderen te inspireren om zo hun creativiteit te ontwikkelen met cultuuronderwijs.