Jan Jaap Hubeek bij BNR

Over

Thema

Jan Jaap Hubeek bij BNR

Hoe zorgen we voor meer mannen op de pabo en dus voor de klas? Opleidingsmanager Jan Jaap Hubeek gaf op 8 februari bij BNR zijn visie.

“Hoe krijg je meer kerels voor de klas? Het aantal meesters neemt al jaren af, maar hoe erg is dat? Waarom is het zo belangrijk om voldoende meesters te hebben? En hoe vind je die vervolgens?” Dit waren de vragen die in het BNR-radioprogramma Ask me anything aan bod kwamen.

Jan Jaap Hubeek (opleidingsmanager pabo), Louis Tavecchio (emeritus hoogleraar Pedagogie) en Peter Baars (directeur basisschool Widerode, Wierden) gaven hun visie en verhalen uit praktijk. Jan Jaap gaf aan dat de weg die onze pabo een aantal jaren is ingeslagen, zijn vruchten afwerpt. Die weg richt zich op diversiteit in opleiden met als concrete uitkomst de Sportklas, en een versterking van de academische pabo. Deze aanpak lijkt goed aan te sluiten bij wat het werkveld wil, zo beaamde Baars. Bovendien doet het volgens Tavecchio recht aan de verschillen in aanpak van juffen en meesters.

Luister de hele uitzending via de website van BNR