Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hogeschool Leiden in de media: Expeditie Leerkracht

30 januari 2023 - In het januarinummer van het Onderwijsblad van de AOb staat een interview met Annet Stegeman, docent bij de zij-instroom, en Chantal Goes over ‘Expeditie Leerkracht’.

Expeditie Leerkracht is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Technolab. Tijdens een tweedaagse ontdekken geïnteresseerden of het beroep van leerkracht iets voor hen is. Zo leren ze over de rollen van de leerkracht en gaan ze naar een school om voor een groep te staan. Ook ontdekken ze welke leerroute het beste bij hen past: zij-instroom of deeltijd. 

Hogeschool Leiden

“Zij-instroom is een heel andere leerroute dan een deeltijdopleiding tot docent. Zij-instromers krijgen vaak meteen een vaste klas, waardoor je minder ruimte hebt om uit te zoeken welke klas of welke leeftijdsgroep het beste bij je past. Welke route je beter ligt, kun je ook uitvinden tijdens deze expeditie,” aldus Annet Stegeman in het interview. 

Lees het hele interview op de website van de Algemene Onderwijsbond

Ken je iemand die misschien de overstap naar onderwijs wil maken? Op 13 & 14 februari en 15 & 16 mei vindt er een expeditie plaats. Meld je aan op de website van Technolab.