Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Opnieuw lockdown

19 december 2021 - Gisteravond heeft de overheid nieuwe, forse maatregelen aangekondigd om de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de hogeschool.

Gisteravond heeft de overheid nieuwe, forse maatregelen aangekondigd om de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de hogeschool. Wij vinden dit natuurlijk ontzettend vervelend nieuws. We hadden immers allemaal gehoopt dat de hogeschool gewoon open had kunnen blijven. Met dit bericht willen we jullie informeren wat deze nieuwe lockdown voor onze hogeschool betekent. Deze maatregelen gelden vanaf maandag 20 december.

Onderwijs gaat door maar in aangepaste vorm  

Alle fysieke lessen worden per direct omgezet naar online onderwijs op afstand met uitzondering van het praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs kan gewoon doorgaan op locatie, waarbij wel alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Dit betekent afstand houden waar mogelijk en een mondkapje dragen waar dit niet kan.

Het huidige rooster blijft gewoon van kracht. Het kan in enkele gevallen nodig zijn dat een aanpassing van het rooster nodig is. Studenten worden door de eigen opleiding hierover geïnformeerd. Deze situatie geldt vanaf maandag 20 december tot het einde van periode 2. Met inachtneming van de toets-periode betekent dit in de meeste gevallen tot het eind van de derde week van januari.

Tentamens en toetsen gaan door

Tentamens en (eind)toetsen zijn uitgezonderd van de maatregelen en gaan gewoon door als gepland. Hetzelfde geldt voor toetsen die op externe locaties worden afgenomen. Dit geldt zowel voor de toetsen die de komende week zullen plaatsvinden als voor de toetsen die gedurende de rest van periode 2 zullen worden afgenomen. 

Evenementen en niet-onderwijsactiviteiten afgelast

Alle overige fysieke evenementen die in periode 2 nog op de hogeschool waren gepland, worden afgelast. We keren hiermee dus terug naar de situatie zoals die tijdens de lockdown van een jaar geleden gold. We maken maximaal ruimte om het praktijkonderwijs en toetsen waar mogelijk door te laten gaan.  

Gebouwen, studieplekken en Mediacentrum blijven open

Het hoofdgebouw aan de Zernikedreef en alle andere gebouwen blijven de komende periode open, met name voor het praktijkonderwijs en toetsen die worden afgenomen. Ook kan begeleiding worden geboden aan kwetsbare studenten. Dit geldt ook voor de locaties Carrefour, SL Plaza en Vondellaan.

Daarnaast is er de komende week een beperkt aantal studieplekken voor studenten beschikbaar en blijft het Mediacentrum ook open. In verband met de vakantie sluiten alle gebouwen op vrijdag 24 december tot maandag 3 januari.

Basismaatregelen blijven belangrijk  

Verder blijft het volgen van alle basismaatregelen belangrijk. In alle publieke ruimten op de hogeschool is het dragen van een mondkapje verplicht. Dat geldt voor iedereen. Houd afstand, was en/of desinfecteer regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten. Doe regelmatig een zelftest, en als deze positief is laat je testen bij de GGD.

Nieuw weegmoment op 3 januari  

Voor het onderwijs zal op maandag 3 januari een nieuw 'weegmoment' laatsvinden. Zoals gezegd opereren wij als hogeschool in principe tot het einde van periode 2 met bovenstaande maatregelen. Alleen wanneer op 3 januari verdere aanscherpingen worden aangekondigd, zullen wij hiervan afwijken. Vanzelfsprekend houden we studenten en medewerkers hiervan op de hoogte.