HL-Topopleidingen Keuzegids 2023: v.l.n.r. Management in de Zorg Bd, Docent Muziek en Management in de Zorg Ad.

Over

Thema

Keuzegids: Hogeschool Leiden opnieuw beste Randstadhogeschool

13 oktober 2022 - Hogeschool Leiden komt opnieuw als beste hogeschool van de Randstad uit de bus. Dat staat in de Keuzegids 2023, die vandaag wordt gepresenteerd.

Daarnaast hebben maar liefst drie opleidingen van Hogeschool Leiden het predicaat 'Topopleiding' ontvangen. Het gaat om de opleidingen Docent Muziek, Management in de Zorg Associate degree en Management in de Zorg Bachelor degree duaal. In de vorige edities van de Keuzegids kreeg alleen de opleiding Docent Muziek deze felbegeerde beoordeling.   

Top 5 grote hogescholen

In de Keuzegids scoort Hogeschool Leiden met 60,5 punten duidelijk beter dan de overige hogescholen in de Randstad. Over de hele breedte zijn de scores van Hogeschool Leiden in de Keuzegids 2023 nagenoeg vergelijkbaar met die van het afgelopen jaar. Van de 20 beoordeelde opleidingen van onze hogeschool kregen 10 opleidingen het oordeel 'goed' of 'uitstekend'. En net als vorig jaar staat Hogeschool Leiden in de Top 5 van grote hogescholen in Nederland.

Angelien Sanderman, voorzitter van het College van Bestuur, is blij met de uitkomsten.

"Het is mooi om te zien dat wij opnieuw als beste Randstadhogeschool worden aangemerkt, én dat twee extra opleidingen het predicaat 'Topopleiding' hebben gekregen. Namens het CvB wil ik onze collega’s van deze opleidingen dan ook hartelijk feliciteren met dit behaalde resultaat. Daarnaast is het goed nieuws dat een groot deel van onze opleidingen erg positief wordt beoordeeld."

Over de Keuzegids

De Keuzegids 2023 is een publicatie van Uitgever Keuzegids BV, die jaarlijks wordt uitgebracht voor hbo-studiekiezers. In de Keuzegids worden zowel de afzonderlijke opleidingen als de hogescholen zelf gerankt. Een belangrijke bron voor de ranking van Keuzegids hbo 2023 is de Nationale Studenten Enquête, waar een groot aantal hbo-studenten hun eigen opleiding beoordeelt.