Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Onderwijs op afstand opnieuw de norm

15 december 2020 - Gisteravond heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd ter bestrijding van het coronavirus. Onderwijs op afstand wordt opnieuw de norm, maar er zijn wel belangrijke uitzonderingen.

Hieronder volgt een overzicht van de gevolgen van deze lockdown voor Hogeschool Leiden.

Onderwijs

Van woensdag 16 december tot en met zondag 17 januari 2021 wordt onderwijs op afstand weer de norm op de hogeschool. Er worden uitzonderingen gemaakt voor praktijkonderwijs en de begeleiding van kwetsbare studenten. Deze activiteiten zijn ook uitgezonderd van de regels ten aanzien van groepsgrootte en reizen. Je mag dus gewoon naar de hogeschool reizen. Maar vermijd reizen in de spits en kom alleen naar de hogeschool voor een onderwijsactiviteit. Blijf na afloop van een les of toets niet op de hogeschool, maar ga direct weer naar huis. Wanneer er fysieke onderwijsactiviteiten worden georganiseerd, zal jouw opleiding jou hierover informeren. 

Toetsen

Geplande toetsen gaan door, want deze zijn uitgezonderd van de maatregelen. Hetzelfde geldt voor toetsen die op externe locaties worden afgenomen. Overigens betekent dit dat ook de geplande toetsen van periode 2 (na 17 januari) zullen doorgaan.

Stages

Studenten die stage lopen houden zich aan de regels die gelden voor de sector/branche waarin zij werkzaam zijn. Als de activiteiten in die branche doorgaan, kan de stage dus ook doorgaan.  

Studie of stage in het buitenland

Wanneer je als student voornemens bent om in 2021 naar het buitenland af te reizen voor studie of stage zijn de richtlijnen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken leidend: uitreizen bij groen of geel, uitreizen wordt afgeraden bij oranje, niet uitreizen bij rood. 
 
Elke student is verplicht met zijn opleiding het afwegingskader door te nemen en de checklist te tekenen en deze te uploaden in het registratiesysteem Moveon. Verder volg je ook voor vertrek een sessie Veiligheid en Gezondheid.

Bij vragen, neem je contact op met de contactpersoon binnen je opleiding of stuur een mail naar het International Office.

Gebouwen, studieplekken en Mediacentrum

Het hoofdgebouw aan de Zernikedreef blijft de komende periode in principe geopend, maar is vanaf donderdag 24 december 16.00 uur tot maandag 4 januari gesloten in verband met de vakantieperiode. De gebouwen H, J en Z zijn vanaf woensdag 16 december tot maandag 18 januari gesloten. Le Carrefour is eveneens dicht. Er zijn studieplekken binnen de hogeschool beschikbaar voor zelfstudie. Wel geldt dat je vooraf een plek moet reserveren via de Servicedesk.

Het Mediacentrum is vanaf woensdag 16 december gesloten. Het blijft wel mogelijk om via de website studieboeken te bestellen en deze op afspraak te komen ophalen. Kijk hiervoor op de website van het Mediacentrum.