Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

Nieuwe directeur dienst OO&S benoemd

18 oktober 2022 - Het College van Bestuur heeft vandaag Jeanieke Kuijper benoemd tot directeur Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S). Met deze benoeming krijgt deze nieuwe dienst een directeur met veel ervaring en een breed netwerk in het hbo.

Jeanieke Kuijper is nu Unitmanager Onderwijs & Onderzoek bij de Haagse Hogeschool, waar zij ca 70 medewerkers aanstuurt. Deze unit is verantwoordelijk voor kwaliteit & beleid, institutional research & analytics, de onderwijskundige ondersteuning in de faculteiten en het functioneel beheer van onderwijsapplicaties.

Foto Jeanieke Kuijper | directeur dienst Onderwijs, Onderzoek en Studentzaken (OO&S)

Huidige werkzaamheden 

Ze adviseert het CvB en is actief betrokken bij de hogeschoolbrede thema’s nieuw onderwijsaanbod, procesmanagement, informatiemanagement en herontwerp toetsorganisatie. Ze vertegenwoordigt de Haagse Hogeschool binnen het Randstadhogescholenoverleg en is daarmee een goede bekende. We kennen haar als inhoudelijk en gedegen, iemand die goed kan verbinden en een sterk team weet op te bouwen en te leiden. Dit maakt haar bij uitstek geschikt om als directeur deze nieuwe dienst vorm te geven.

Loopbaan 

Voordat ze bij de Haagse Hogeschool kwam werkte ze bij Hogeschool Inholland en Ichthus Hogeschool. Jeanieke is lid van de Raad van Toezicht van de Theologische Universiteit Apeldoorn en actief binnen het onderwijsnetwerk van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie.

Jeanieke Kuijper

"'Samen leren mogelijk maken’ is het motto van waaruit ik werk. Ik zie er dan ook naar uit om kennis te maken met de hogeschool en de collega’s, om samen, lerend, bij te dragen aan onze maatschappelijk opdracht als hogeschool."

Jeanieke Kuijper

Thuis in het hbo

We zijn bijzonder verheugd haar bij Hogeschool Leiden te verwelkomen en we zijn overtuigd dat ze goed binnen onze hogeschool past. Angelien Sanderman, voorzitter CvB: "Met Jeanieke krijgen we een directeur OO&S die zeer goed thuis is in het hbo en weet wat de uitdagingen zijn. Haar ervaring en persoonlijkheid gaan ons helpen om deze uitdagingen als hogeschool gezamenlijk aan te gaan. Daarbij brengt ze waardevolle perspectieven in van een andere hogeschool waar we ongetwijfeld van kunnen leren. En bovenal is ze is gewoon een prettig persoon."

Dienst Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S)  

De nieuwe dienst Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S) wordt per 1 januari 2023 gevormd en is een samenvoeging van de huidige diensten Beleid & Advies en Ondersteuning & Administratie op het gebied van onderwijs, onderzoek en studentzaken. Jeanieke Kuijper start half januari in haar nieuwe functie.