Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

Nieuwe directeur dienst Finance & Control benoemd

10 november 2022 - Het CvB heeft Stefan Wortel benoemd tot directeur Finance & Control (F&C), tevens Concern Controller. Met zijn benoeming krijgt deze nieuwe dienst een directeur met ervaring in zowel finance als control bij diverse organisaties. 

Stefan Wortel is nu Hoofd Control & Financiën bij Logius waar hij direct leiding geeft aan ongeveer 20 mensen. Deze eenheid heeft de regie op de planning & control cyclus, jaarrekeningen, begrotingen en prognoses, het (financiële) governance model en is verder verantwoordelijk voor de Financiële Administratie en Proces Management. Stefan adviseert de organisatie op strategisch/tactische financiële thema’s en heeft een veranderproces begeleid. Dit maakt hem bij uitstek geschikt om als directeur onze nieuwe dienst vorm te geven.  

Hogeschool Leiden

Loopbaan

Voordat hij bij Logius werkte heeft hij een financiële managementpositie bekleed bij TNO en daarvoor in verschillende Control functies bij KPN en Eureko gewerkt. "We zijn bijzonder verheugd Stefan bij Hogeschool Leiden te kunnen verwelkomen en we zijn ervan overtuigd dat hij goed binnen onze hogeschool past’," zegt Angelien Sanderman, voorzitter CvB: "Met Stefan krijgen we iemand in huis die goed in staat is strategie te vertalen naar financiële doelstellingen en dit in te bedden in de PDCA-cyclus. Hij zal dit altijd vooraf laten gaan door een gedegen analyse, waarbij de samenwerking met zijn team heel belangrijk is voor hem. Hij komt niet uit de onderwijswereld, maar brengt uitstekende vakkennis en waardevolle perspectieven mee waar we veel van kunnen leren. We hebben er alle vertrouwen in dat we met Stefan een uitstekende nieuwe directeur hebben aangetrokken."

Bewuste stap

Stefan Wortel: ‘Ik kijk er naar uit om bij de Hogeschool Leiden aan de slag te gaan en zie uit naar de samenwerking met de collega’s binnen en buiten F&C. Na ervaring te hebben opgedaan in andere (semi-) publieke organisaties, maak ik bewust de stap naar de onderwijssector. Wat mij aanspreekt is de brede maatschappelijke functie, de sterke verbondenheid met zowel studenten als het bedrijfsleven en de overheid, waar leren en innoveren samenkomt."

Stefan Wortel

"'Na ervaring te hebben opgedaan in andere (semi-) publieke organisaties, maak ik bewust de stap naar de onderwijssector."

Stefan Wortel

"Bovendien staat Hogeschool Leiden bekend als een gerenommeerde instelling, met kwalitatief hoogstaand onderwijs en praktijkgericht onderzoek. In het bijzonder vind ik het een uitdaging om de planning & control cyclus te verbinden aan het realiseren van maatschappelijke waarde en ik verheug mij erop om hier samen met alle collega’s aan te gaan werken," aldus de aankomende directeur.

Nieuwe dienst Finance & Control

De nieuwe dienst, Finance & Control, wordt per 1 januari 2023 gevormd. Dit is een samenvoeging van de huidige stafafdeling Concern Control en een afdeling van de Dienst O&A, de Financiële Administratie. Stefan Wortel zal op 16 januari starten in zijn nieuwe functie.