Hogeschool Leiden

Over

Thema

De werking van natuur voor kinderen in de maatschappelijke opvang

2 juni 2022 - Onderzoekers van het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind doen onderzoek naar de werking van natuur voor kinderen die in de maatschappelijke opvang wonen. De film 'Huisje Boompje Beestje' geeft een inkijkje in de praktijk.

Elise Peters, Nicole van den Bogerd, Marieke van Ierschot, Karlijn de Jong en Loes van 't Hoff zijn de betrokken onderzoekers. De film 'Huisje Boompje Beestje' is een van de producten die het onderzoek heeft opgeleverd en laat zien hoe sociaal werkers natuur inzetten bij het methodische werken met kinderen. De manieren die zij gebruiken om tot goede gesprekken te komen met kinderen, kunnen ook inspirerend zijn voor het onderwijs.

Meer zien? Bekijk de film Huisje Boompje Beestje.

Opbrengsten onderzoek

Andere opbrengsten van het onderzoek zijn een teamtraining voor opvangprofessionals, een poster met praktijksuggesties ( pdf, 136 KB ) en een factsheet ( pdf, 290 KB ) over hoe natuur de kwaliteit van de vrouwen- en maatschappelijke opvang voor kinderen kan versterken.

Over het onderzoek

Meer weten over dit thema? Bekijk dan de pagina over het onderzoek Natuur in de vrouwen- en maatschappelijke opvang of kom naar de slotconferentie op 15 september 2022. Houd de de pagina's van het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind in de gaten voor meer informatie over de slotconferentie.