Hogeschool Leiden

Over

Thema

10 oktober: Congres Huisje Boompje Beestje over de waarde van natuur in de opvang

27 september 2017- Elise Peters en Loes van 't Hoff spreken op 10 oktober bij het congres ‘Huisje Boompje Beestje’ over de waarde van natuur in de opvang.

Tijdens het congres wordt het boek 'De knotsgekke avonturen van mijn moeder en de geit: de waarde van natuur in de vrouwenopvang' gelanceerd.

Bij het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind doen Peters en Van ’t Hoff onderzoek naar de waarde van natuur in de opvang van kinderen en hun ouders in de maatschappelijke- en vrouwenopvang. Daar wonen jaarlijks 7000 kinderen met hun ouders die dak-of thuisloos zijn, slachtoffer zijn van huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, loverboys/jeugdprostitutie of mensenhandel. Aandacht, zorg, veiligheid en plezier zijn voor deze kinderen essentieel om potentieel traumatische ervaringen te verwerken en een basis te leggen voor een veilige toekomst.

Hogeschool Leiden

Collega's en studenten van Hogeschool Leiden zijn van harte welkom en kunnen gratis deelnemen. Voor een gratis deelname aan het congres, stuur je een mail aan peters.e@hsleiden.nl. Er zijn beperkte plekken dus schrijf je snel in!

Datum: dinsdag 10 oktober 
Locatie: Geertje's Hoeve in Haarzuilens