Hogeschool Leiden

Over

Thema

Naturalis treedt toe als partner Leiden Kennisstad

3 december 2020 - Tijdens een speciale bijeenkomst heette Joeri van den Steenhoven, voorzitter stuurgroep Leiden Kennisstad en lid van het CvB van Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center van harte welkom bij dit bijzondere gezelschap.

Door gericht samen op te trekken en projecten uit te voeren, willen de partners Leiden nóg steviger op de kaart zetten als stad van (inter)nationale kennis. Vertegenwoordigers van de Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum, Hogeschool Leiden, de gemeente Leiden en Naturalis zelf zetten tijdens de bijeenkomst op woensdagmiddag, die via een livestream te volgen was, allen hun handtekening. Hiermee werd de toetreding officieel.

Leiden Kennisstad 

Met de komst van Naturalis heeft Leiden Kennisstad nu vijf partners. De kennispartners participeren in diverse projecten, waarbij ook veel met andere partijen en organisaties in en rond de stad wordt samengewerkt. Bekende voorbeelden zijn de ontwikkeling van het BioScience Park, het LEF, de COVID radar app en European City of Science 2022. Verschillende projecten worden al onder leiding van Naturalis uitgevoerd, waaronder EVOSCOPE, Leiden BiodiverCity en Von Siebold.

Een logische zet

Joeri van den Steenhoven | lid CvB

"We zijn erg trots op deze uitbreiding. Naturalis is immers hét Nederlandse centrum voor biodiversiteit en meer dan alleen een museum. Hun onderzoekers werken met universiteiten uit heel de wereld samen en ze beschikken over eigen laboratoria.’ Ook voor Hogeschool Leiden zelf is de toetreding van Naturalis een logische zet. ‘Wij werken al jaren met hen samen in ons onderzoek en leiden analisten op die bij Naturalis werken. Sinds 1 november van dit jaar is het hoofd van hun laboratoria bovendien lector op de Hogeschool, waardoor onze onderlinge band nóg sterker is geworden."

Joeri van den Steenhoven | lid CvB

Tijdens de bijeenkomst in Naturalis gaf evolutiebioloog en ecoloog Menno Schilthuizen een lezing, waarin hij dieper inging op de geschiedenis van Naturalis.

Bekijk de lezing terug via YouTube