Werken aan werkgeluk staat centraal binnen Opleiding tot Werkgelukdeskundige
21 september 2022 - Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Bij Hogeschool Leiden kun je vanaf 4 oktober starten met een opleiding over dit thema: de Opleiding tot Werkgelukdeskundige.
Binnen deze opleiding ga je aan de slag met de vragen 'wat is geluk?' en 'wat is gelukkig werken?'.
Belang van werkgeluk
Guy van Liemt is docent bij de opleiding vertelt over het belang van werkgeluk: "Onderzoek toont aan dat werkgeluk een oorzaak is van succes. Gelukkige mensen zijn fitter, energieker, meer bevlogen, productiever, creatiever en meer bereid om samen te werken. Daarnaast maken ze minder fouten, krijgen ze meer positieve feedback en neemt de kans op een burn-out aanzienlijk af. Uiteraard is dit ook goed voor organisaties: voor de eigen medewerkers, voor klanten, gasten en patiënten. En natuurlijk als potentiële werkgever in de arbeidsmarkt bij het aantrekken van talent. Het is win-win."
Over de opleiding
Het programma van deze opleiding draait om de principes van geluk en werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Er komen verschillende vraagstukken aan bod: hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten? Wat houdt gelukkig leidinggeven in en hoe pas je dit toe? Hoe breng je succesvol veranderingen teweeg om een gelukkige(r) organisatie te worden? Verder gaat het programma in op thema's zoals: hoe kun je als organisatie werkgeluk faciliteren en hoe kun je werkgeluk meten.
Lees meer over de Opleiding tot Werkgelukdeskundige. Aanmelden voor de opleiding kan tot en met 30 september 2022.
