Nacht van de Leraar 2019

Over

Thema

Onderwijs geeft energie!

10 oktober 2019 - Onderwijs geeft energie! Dat was het thema van de Nacht van de Leraar 2019.

Ruim 350 (toekomstige) onderwijsprofessionals uit alle verschillende onderwijssectoren bezochten de Nacht van de Leraar bij mboRijnland en deelden hun energie en passie voor het onderwijs. In verschillende sessie over actuele thema's in het onderwijs werd kennis, ervaring en uitdagingen gedeeld: Koken met OCW, formatief toetsen, actieve werkvormen of hoe geef je goed leiderschap aan een school.

Een van de deelnemers kwam helemaal uit Deventer en zei:

"Wat is dit gaaf, ik ga echt met energie morgen weer naar mijn klas."

Die nacht werd er doorgepraat over de Nacht van de Leraar in het programma Focus op NPO Radio1.

Podcast Meesterwerk bij Nacht van de Leraar

Tijdens de Nacht van de Leraar zijn is een live podcast van Meesterwerk opgenomen door Jan Jaap Hubeek en Merel Boon. Meesterwerk is een serie gesprekken met mensen die in het onderwijs op zoek gaan naar avontuur of ondernemerschap. Zij die de kanteling of de versnelling van het onderwijssysteem inzetten. Gesprekken over het meesterwerk dat deze mensen in het onderwijs realiseren. Beluister het eerste gesprek met Katrien van de Gevel, nachtvoorzitter van de Nacht van de Leraar en rector van Dalton Den-Haag.

Als je leerlingen klimaatbewakers worden en alle landelijke media bereiken. Hoe verhoud je je als rector daartoe? Hoe geeft Katrien ruimte aan hun verlangen tot actie? Luister de podcast via SoundCloud.

Bekijk ook de video en foto-impressie van de Nacht van de Leraar 2019.