Museumnacht 2016

Over

Thema

Samenwerking Hogeschool Leiden en Museumnacht 2016 groot succes

1 juni 2016 - Bezoekers van de Museumnacht kwamen op hun route verschillende activiteiten tegen die georganiseerd werden door de hogeschool. Deze werden enthousiast ontvangen en trokken veel bekijks.

Een favoriet onderdeel was ook het vervoer tussen de locaties met bootjes. Bij de aanlegsteigers werden deelnemers geattendeerd op nu eens de praktijkgerichte deeltijd- of nascholingsopleidingen die de hogeschool naast de bachelors aanbiedt.

Beweeg beter en blijf vitaal

Het lectoraat Eigen Regie liet bezoekers van Erfgoed Leiden en Omstreken tijdens de museumnacht afgelopen zaterdag via een ouderdomspak ondervinden welke beperkingen je kunt ervaren bij het ouder worden. Stijve gewrichten, visuele beperkingen en het trillen van armen werden gesimuleerd. Er was een hindernisbaan opgezet: een stukje lopen, een A4 met een Leids woord oprapen, de betekenis opzoeken in een woordenboek en deze uitbeelden op een flip. Aan de rij wachtenden werd gevraagd de betekenis van het woord te raden. Ooit gehoord van woorden als: bledderr, koekeroe, parrg of amparrt? Het lectoraat gaf daarnaast samen met de Leidse Proeftuin en studenten voorlichting over het belang van beweging en hoe vitaal te blijven.

Doe de dino!

Studenten van de kunstklas van Pabo Leiden verzorgden de activiteit ‘Doe de dino’ in het Academiegebouw. Bezoekers, waaronder veel kinderen, konden tijdens de workshop hun eigen film maken met dino’s in de hoofdrol. Zij namen plaats achter een wit doek en brachten door middel van schaduwspel de dieren tot leven in de stad. Er werd geconcentreerd samengewerkt tussen kinderen en ouders om de mooiste dinofilms te maken. De spannendste film wint kaartjes voor de tentoonstelling T-Rex in Town van Naturalis.

Heksenbrouwsels

De magische kleurveranderingen van chemische mengsels waren een grote aandachttrekker in de Hortus. Studenten van de opleiding Chemie lieten samen met studievereniging Nucleus zien hoe evenwichtsreacties werken en gaven een kijkje in de wondere wereld van chemie.

Heksenbrouwsels tijdens de Museumnacht 2016