50 studenten van de lerarenopleidingen Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde  geven een workshop

Over

Thema

Motiveren kun je leren!

Afgelopen woensdag reisden 50 eerstejaars studenten van de lerarenopleidingen Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde af naar het Fioretticollege in Hillegom. De opdracht was simpel: geef een activerende workshop aan leerlingen uit 2 vmbo.

En zo ontstonden 13 workshops voor 250 leerlingen. De leerlingen konden kiezen: “Help, jeugdpuistjes!” Vind je Sushi dushi, Funkie Fioretti, Verliefdheid kent geen grenzen, Energydrankjes. 

Concept van de workshops

Het concept was simpel, de uitvoering uitdagend. Studenten gaven de workshops twee keer aan twee verschillende groepen. Na de eerste keer ontvingen ze feedback van een docent (van de hogeschool of van Fioretti) en met die feedback konden ze zich meteen revancheren. Minder praten, duidelijke instructie, meteen van start, andere opstelling, betere taakverdeling, pakkender inleiding, andere toon. 

Succesformule

Ongelooflijk om te zien wat het effect van feedback kan zijn als studenten ‘m meteen kunnen inzetten. Een succesformule: lerarenopleiders, leraren, studenten en leerlingen van ’t Fioretticollege leren allemaal tegelijkertijd. Ook goed voor ons docententeam om weer eens met de pootjes in de klei te staan. Komend jaar weer!