Studenten bezig in het laboratorium

Over

Thema

Samenwerking met mboRijnland voor lab-opleidingen vernieuwd

21 januari 2021 - Hogeschool Leiden en mboRijnland gaan nog intensiever samenwerken binnen de opleidingen van het Middelbaar Laboratoriumonderwijs (MLO).

Donderdagmiddag ondertekenden bestuursvoorzitters Sander van den Eijnden (Hogeschool Leiden) en Otto Jelsma (mboRijnland) hiervoor een overeenkomst. De MLO-samenwerking heeft grote voordelen voor studenten, het bedrijfsleven en natuurlijk de twee onderwijsinstellingen zelf.  

V.l.n.r. Sander van den Eijnden, Patrick Pijnenburg, Dennis Hoogervorst en Otto Jelsma
V.l.n.r. Sander van den Eijnden, Patrick Pijnenburg, Dennis Hoogervorst en Otto Jelsma

Samenwerking

Hogeschool Leiden en mboRijnland werken al langere tijd nauw samen en maken nu nieuwe, concrete afspraken om dit verder te intensiveren. De partners vinden het van groot maatschappelijk belang dat overheid, onderzoekers, ondernemers en het onderwijs op structurele schaal samenwerken om de toekomst van Life Sciences & Health veilig te stellen. Zo wordt momenteel gewerkt aan het starten van een nieuw Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) voor Bio Sciences, om zo mede vorm te geven aan de Human Capital Agenda van het Leiden Bio Science Park.

Voordelen

De nieuwe samenwerking heeft daarnaast een bedrijfseconomisch voordeel. Zo spelen de beide onderwijsinstellingen in op een vraag vanuit het werkveld in de Leidse regio. Vooral vanuit de verschillende bedrijven in het Bio Science Park is namelijk veel behoefte aan goed opgeleid laboratoriumpersoneel.

Sander van den Eijnden tijdens de ondertekening

"We zijn blij met deze hernieuwde samenwerking binnen het laboratoriumonderwijs. Doorlopende leerlijnen, verbindingen in de curricula en gedeelde kennis en personeel maken de opleidingen op zowel mbo als hbo-niveau wendbaar. Voor onze wederzijdse studenten vormt de hernieuwde samenwerking bovendien een stevige kwaliteitsimpuls met betrekking tot hun kennis, competenties en ondernemerschap. Door deze samenwerking kunnen wij hen ook in de toekomst de nieuwste technieken aan blijven bieden."

Sander van den Eijnden tijdens de ondertekening

Lees meer over het Middelbaar Laboratoriumonderwijs (MLO)