Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Master Jeugdzorg positief beoordeeld

13 januari 2020 - De Master Jeugdzorg is maandag 13 januari gevisiteerd en heeft daarbij een positief oordeel ontvangen. De commissie benoemde het sterke profiel van de opleiding wat goed past bij de ontwikkelingen binnen het jeugddomein.

Het opleiden van leading professionals in de jeugdzorg is iets waar het werkveld behoefte aan heeft, hoorde het panel in de verschillende gesprekken. Het panel was zeer te spreken over de expliciete keuze voor de aandacht voor cliëntperspectief binnen de opleiding. Daarnaast gaf het panel aan onder de indruk te zijn van de onderwijsleeromgeving, waar een sterke kwaliteitscultuur heerst waarbij de reflectieve houding van docenten maar ook bij studenten opvalt.

"Ik ben trots op het docententeam, de lectoren, de studenten, de alumni en de relatie met onze werkveldpartners. Samen maken we als leergemeenschap deze opleiding. Het voelt goed te horen dat het panel de waarde van het cliëntperspectief herkent, want daar doen we het uiteindelijk met elkaar voor; om het verschil te maken voor cliënten binnen de Jeugdzorg.”

Onderwijsmanager Wiep Staal

Aanbeveling van het panel was om een aantal thema’s die binnen de opleiding aan bod komen explicieter in de beoogde leeruitkomsten op te nemen.

Artikel 'Een professionele master voor de jeugdzorg'.

Meer informatie over de Master Jeugdzorg? Bekijk de opleidingspagina.