Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Master Jeugdzorg 10 jaar

26 november 2018 - Vorige week vierde de opleiding Master Jeugdzorg haar 10-jarig bestaan. Vanaf dit studiejaar is het ook mogelijk om losse modules van de opleiding te volgen.

Deze master is uniek in Nederland en leidt studenten op tot professionals die vanuit de inhoud leidinggeven aan veranderingsprocessen in de jeugdhulp en jeugdbescherming. In 2008 is de eerste groep studenten gestart. Door de transitie en transformatie in de jeugdzorg zijn deze leading professionals in de jeugdzorg harder nodig dan ooit. De opleiding is SKJ-geaccrediteerd. Na afronding van de opleiding krijg je de titel Master of Arts.

Losse modules volgen

Sinds dit studiejaar is het ook mogelijk om losse modules te volgen, zoals de modules ‘Ouderschap en kindontwikkeling’, ‘Jeugdrecht’ en ‘Gespreksleider moreel beraad’. Om te kunnen starten moet je werken in de jeugdzorg en een bachelordiploma Sociaal Werk (Sociaal Pedagogische Hulpverlening/Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) met uitstroomprofiel jeugd hebben (of minimaal twee jaar relevante werkervaring).

Wil je meer informatie over de opleiding? Bekijk de opleidingspagina of bezoek een Informatieavond.

Hogeschool Leiden