De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Positieve beoordeling voor Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg

31 oktober 2019 - Na een enerverende visitatiedag voor de nieuwe Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg kwam het panel met een positieve uitslag op alle drie de standaarden: beroepsprofiel, onderwijs en toetsing.

“Wij hebben vandaag een mooie didactische aanpak gezien. Wij zijn onder de indruk van de visie op gezondheidszorg (in de wijk), waarbij de individuele behoeften centraal staan. Ook het enthousiasme bij het team was aansprekend. Wij verwachten hele leuke studenten die je moet afremmen in hun enthousiasme.”

Het panel

In afwachting van het definitieve positieve advies van de NVAO staat de opleiding in de startblokken om aan de slag te gaan met de werving. De Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg hoopt in september 2020 te starten met een eerste groep studenten.

Hogeschool Leiden

Download de infographic ( pdf, 2.33 MB )

Over de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg

De master die fysiotherapeuten opleidt tot spil rond de beweegzorg van bewoners in de wijk is ontwikkeld om een passend antwoord te bieden op de veranderingen in de zorg die een andere rol van burger én zorgverlener vragen.

John Verhoef - lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg

“Zorgstelsels staan overal ter wereld onder druk. Toenemende vergrijzing, dreigend tekort aan arbeidskrachten in de zorg, toenemend aantal chronisch zieken en stijgende kosten van de gezondheidszorg zorgt voor een disbalans tussen zorgvraag en zorgaanbod. Hierdoor wordt een toenemend beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt en diens omgeving. Dat vergt, naast gedegen vakkennis, andere competenties van de zorgprofessional die zich steeds meer dient te ontwikkelen tot coach. De nieuwe master begeleidt fysiotherapeuten om die coachende rol binnen 2 jaar te kunnen omarmen”.

John Verhoef - lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg

Op de hoogte

Wil je meer weten over de master en wanneer je je kunt aanmelden via Studielink? Bekijk de opleidingspagina van de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg en laat je contactgegevens achter dan houden we je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte