Hogeschool Leiden

Nieuwe opzet voor onderwijsprogramma Ad-opleiding MiZ

Studeren in je eigen tempo, op je eigen plek? Met ingang van september 2015 biedt Hogeschool Leiden de Associate degree Management in de zorg aan in een geheel vernieuwde vorm. Hierin wordt het onderwijs meer plaats- en tijdsonafhankelijk aangeboden.

De kwaliteit van de opleiding en toetsing blijven hetzelfde, maar door de nieuwe vorm, inhoud en organisatie van het onderwijsprogramma kun je als student de combinatie van leren, werken en privé beter organiseren.

Het vernieuwde programma bestaat uit overzichtelijke modules die je los van elkaar kunt volgen; in jouw tempo en op het moment dat het jou uitkomt. Alle modules worden afgesloten met een praktijkgerichte toets. Heb je alle modules uit het Ad-programma met een voldoende afgesloten, dan ontvang je het erkende diploma Associate degree.

Blended learning

Als Ad-student kun je tijdens je studie gebruik maken van een mix van leeractiviteiten (blended learning) die optimaal aansluiten bij jouw werksituatie en leerbehoeften. De opleiding gaat uit van de kennis, vaardigheden en praktijkervaring die de student in huis heeft. Samen wordt beoordeeld wat de juiste route is naar het eindniveau van de Associate degree.

Om tot het gewenste niveau te komen, volgt de student een programma dat bestaat uit persoonlijk contact met docenten en medestudenten in combinatie met praktijkgericht leren op de werkplek. Daarbij heb je op elk moment beschikking over een online leeromgeving met een grote selectie aan leermateriaal, achtergrondinformatie en oefen- en trainingsstof. Ook krijg je, digitaal of mondeling, feedback op ingeleverd werk. Zo ontstaat een ideale mix van persoonlijk contact, praktijkervaring en online leren op afstand.

Meer weten?

Bekijk onze website of neem direct contact op met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg (aanwezig ma t/m do): 071 518 87 38 of lochtenberg.m@hsleiden.nl.