De vlag van de hogeschool

Over

Thema

“Maak het Groeifonds slimmer, beter en doeltreffender”

9 oktober 2020 - De problemen binnen het onderwijs kunnen niet alleen worden opgelost met behulp van het Nationale Groeifonds. Dit stelt CvB-lid Joeri van den Steenhoven in een opiniestuk op de website van ScienceGuide.

Hij waarschuwt bovendien voor een situatie waarbij de politiek na de verkiezingen zegt dat alle onderwijsproblemen maar via het Groeifonds moeten worden opgelost. Ook in de meest recente aflevering van de politieke podcast Betrouwbare bronnen praat Van den Steenhoven over dit onderwerp.

Joeri van den Steenhoven

“Het idee van een Nationaal Groeifonds, dat vorige maand door de ministers Hoekstra (Financiën) en Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) werd gepresenteerd, is op zich prima. Maar hoewel de budgetten die voor bijvoorbeeld onderwijsvernieuwing worden gereserveerd groot zijn, gaat het hier om eenmalige investeringen. Daarmee worden de huidige problemen binnen het onderwijs, zoals het lerarentekort in het po, de teruggang in leesvaardigheden in het vo en de hoge werkdruk in het ho niet structureel mee opgelost.”

Joeri van den Steenhoven

Hij pleit er dan ook voor om het Groeifonds ‘slimmer, beter en doeltreffender’ te maken.

Lees het opiniestuk op ScienceGuide.nl of beluister de aflevering van de podcast Betrouwbare bronnen.