De vlaggen van de hogeschool

Over

Thema

Werkveld terug in het onderwijs: begeleiders Middin rondden profiel Zorg-LVB succesvol af

12 juli 2021 - Door een samenwerking tussen het lectoraat LVB en risicovol gedrag en Middin kunnen begeleiders van Middin het profiel Zorg-LVB volgen bij de opleiding Sociaal Werk van Hogeschool Leiden.

Uit de praktijk weer de schoolbanken in: dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vijf LVB-begeleiders van Middin deden het! Zij hebben eind juni het profiel Zorg-LVB van de opleiding Sociaal Werk bij Hogeschool Leiden afgerond. Eén van hen is Sondos Brik (31), sinds vier jaar begeleider op LVB-locatie Vijverweg in Rotterdam.

"Ik heb er heel veel aan gehad. Het maakt mijn werk nu een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld de omgang met kritische ouders. Die vond ik eigenlijk altijd best lastig. Door de opleiding leerde ik dat het belangrijk is om altijd in gesprek te blijven en het ook vanuit hen te bekijken. Ik kan nu veel beter professioneel handelen."

Sondos Brik | begeleider bij Middin

Samenwerking Hogeschool Leiden en Middin

Dat begeleiders van Middin dit hbo-traject kunnen volgen, maakt onderdeel uit van de samenwerking van Middin met het lectoraat LVB en risicovol gedrag van Hogeschool Leiden. Naast het opstellen van een onderzoeksagenda met thema’s als LVB en online gedrag en LVB en risicovol gedrag, krijgen Middin-medewerkers de kans om hun kennis over LVB op hbo-niveau te brengen door de specialisatie Zorg-LVB van de opleiding Sociaal Werk te volgen.

Links: Sondos | begeleider bij Middin. Rechts: Lesley | profielleider Zorg-LVB
Links: Sondos | begeleider bij Middin. Rechts: Lesley | profielleider Zorg-LVB

Lesley van Scheppingen, profielleider Zorg-LVB, is tevreden over het eerste jaar: "Begeleiders van Middin brengen veel praktijkervaring en casuistiek mee. Daar konden de studenten veel van leren. Aan de andere kant zie je dat begeleiders juist weer veel opsteken van de nieuwe, frisse ideeën van studenten die dicht op de theorie zetten én van hun enthousiasme voor het vak."

Lees het hele verhaal op de website van Middin.