Hogeschool Leiden

Over

Thema

SLB-toolbox Life Skills voor studenten verder uitgebreid

29 juni 2020 - De verzameling tools met betrekking tot life skills voor studenten wordt steeds uitgebreider en vaker gebruikt door zowel studieloopbaanbegeleiders (SLB'ers) als studenten.

Deze toolbox is vormgegeven om hen te ondersteunen en te helpen bij het ontwikkelen van hun ‘Life Skills’. Uit onderzoek blijkt dat het vergroten van die skills de kans op studiesucces verhoogt.

Vijf life skills

De vijf life skills waar het hier om gaat zijn zelfmanagement, zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn, verantwoordelijke besluitvorming en relatievaardigheden. De toolbox beantwoord veelgestelde vragen van SLB’ers zoals: Hoe ondersteun je studenten bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen? Hoe help je ze met plannen? Hoe kun je studenten helpen om stress te reguleren? Hoe begeleid je studenten die kampen met een depressie of verslaving? 

Bijeenkomst op 15 oktober 2020

Ben jij SLB’er? We waarderen alle feedback: bekijk bijvoorbeeld de thema’s en laat ons per mail weten wat je hiervan vindt. Heb je zelf ideeën over verbeteringen of aanvullingen? Op 15 oktober 2020 is er een bijeenkomst om samen de toolbox verder aan te vullen en te ontwikkelen. Meld je aan via toolbox.lifeskills@hsleiden.nl