Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Leren met de Stad tijdens de Nacht van Ontdekkingen

21 september 2019 - Tijdens de Nacht van Ontdekkingen was Hogeschool Leiden aanwezig om te horen welke (sociale) vragen burgers hebben en onderzocht kunnen worden, als onderdeel van het project ‘Leren met de Stad’.

Zo werden tijdens de nacht van 21 september vragen aan de hogeschool voorgelegd als ‘Hoe is het gesteld met de sociale cohesie en specifiek de bereidheid tot mantelzorg in Leiden?’ of ‘Hoe kun je in gesprek gaan met mensen die je nog niet kent?’.

Een Goede Buur

Om samen met de stad te leren moet je er middenin staan. Zo lopen er als onderdeel van dit project ook drie studenten van de opleiding Sociaal Werk stage bij de fysieke ‘winkels’ van Een Goede Buur die in iedere Leidse wijk aanwezig zijn. Die ‘winkels’ leggen contact met de inwoners van een wijk en zijn zo de oren en ogen van de gemeente en ons onderwijs. De stagiaires leren er welke actuele (sociale) vragen er spelen en wat de juiste routes zijn om antwoorden daarop te vinden.

Onderzoek studenten minor Sociale Innovatie

Ook onderzoeken studenten van de minor Sociale Innovatie momenteel hoe bewoners tegen de energietransitie aankijken en hoe vrijwilligerswerk bijdraagt aan gezondheid.

Hogeschool Leiden tijdens Nacht van Ontdekkingen