Hogeschool Leiden

Over

Thema

Leiden2022 presenteert programma: 365 dagen Nieuwsgierig

11 november 2021 - Na vele maanden van voorbereiding is op woensdag 10 november het programma van Leiden2022 bekendgemaakt. Volgend jaar staat elke dag door middel van verschillende activiteiten in het teken van wetenschap, kennis en kunst.

Tijdens een bijeenkomst in Naturalis werden vertegenwoordigers van de Founding Partners (naast Hogeschool Leiden zijn dit de Universiteit Leiden, het LUMC en de gemeente Leiden) en andere genodigden deelgenoot van wat we allemaal kunnen verwachten in 2022. Via een speciale livestream woonden nog eens honderden geïnteresseerden uit binnen- en buitenland de bijeenkomst online bij.

Interactieve kalender

Nadat alle aanwezigen door Meta Knol, de directeur van Leiden2022, welkom had geheten, deed intendant Luciën Geelhoed uit de doeken wat er komend jaar allemaal gaat gebeuren. Met behulp van een interactieve kalender met 365 thema’s vertelde hij wat er allemaal te gebeuren staat. Door tentoonstellingen, workshops, excursies, activiteiten en evenementen worden wetenschap, kennis en kunst op de agenda gezet. Dit gebeurt via internationale congressen en bijeenkomsten, maar ook tijdens events met lokale bewoners.  

Na deze presentatie was er een gesprek met vertegenwoordigers van EUROSCIENCE, de wetenschap en de bewoners. Via het grote scherm spraken Shamila Nair-Bedouelle van UNESCO, Jean-Eric Paquet van de Europese Commissie en minister van OC&W Ingrid van Engelshoven de aanwezigen kort toe. Ook werd tijdens de bijeenkomst de nieuwe website van Leiden2022 gelanceerd. De eerste onderdelen van het programma zijn daar ondertussen te vinden; de komende periode zal meer en meer bekend worden gemaakt over alle programmaonderdelen.

Meer weten 

Nieuwsgierig naar het volledige programma? Bekijk alle activiteiten op www.leiden2022.nl.

Logo European City of Science2022