Saniye Çelik | lector Diversiteit & Inclusie - Hogeschool Leiden

Over

Thema

Praktijkgericht onderzoek: hoe doe je dat?

27 januari 2022 - Onlangs stond in de kennisbijlage van de Volkskrant een interview met Saniye Çelik, lector Diversiteit & Inclusie van Hogeschool Leiden.

Dat verscheen naar aanleiding van de start van Leiden2022, waardoor Leiden een jaar lang de wetenschappelijke hoofdstad van Europa is. Hogeschool Leiden is een van de Founding Partners van Leiden2022. Voor Hogeschool Leiden is tijdens Leiden2022 een belangrijke rol weggelegd op het gebied van praktijkgericht onderzoek. De hogeschool wil laten zien wat ze op dit vlak in huis heeft en wat praktijkgericht onderzoek betekent als vorm van wetenschap.

Saniye Çelik | lector Diversiteit & Inclusie - Hogeschool Leiden

De Volkskrant heeft lector Saniye Çelik geïnterviewd over praktijkgericht onderzoek. Binnen de hogeschool doen docenten en studenten onder leiding van lectoren praktijkgericht en interdisciplinair onderzoek naar thema’s die aansluiten bij de beroepspraktijk, zoals duurzaamheid, innovatie, diversiteit en recht. Praktijkgericht onderzoek draagt bij aan de ontwikkeling van de beroepspraktijk en houdt het onderwijscurriculum actueel voor studenten. Zo doet Çelik onderzoek naar de diversiteit en inclusie bij publieke organisaties en ook op de eigen hogeschool