Hogeschool Leiden

Over

Thema

Inclusieve geschiedeniswandeling door Leiden

27 mei 2022 - Alles te weten komen over de geschiedenis van Leiden? Loop op 7 juni mee vanaf de Pieterskerk naar de Burcht. Onderweg worden er verschillende plekken opgezocht, vragen beantwoord en opdrachten gemaakt.

Vanuit het lectoraat Recht & Rechtvaardigheid en het lectoraat Diversiteit & Inclusie hebben Dina Zbeidy en Willemijn Hirzalla - Leenhouts gewerkt aan een inclusieve geschiedeniswandeling door Leiden. Geïnteresseerden kunnen deze wandeling nu zelf maken. In het kader van European City of Science Leiden 2022 wordt de wandeling ook twee keer extern aangeboden door Gulliver’s Travel Agency.

Volgend studiejaar wordt de wandeling ook aangeboden aan alle eerstejaarsstudenten van de faculteit Management & Bedrijf van Hogeschool Leiden.

Interactieve wandeling 

Hoe wordt de geschiedenis van Leiden verteld? Welke informatie, borden en standbeelden zijn er te zien? Wat wordt er verzwegen en weggelaten in de verhalen? Welke groepen en mensen worden uitgesloten of juist vermeld in de geschiedenis van de stad? Maar ook, in hoeverre waren bewoners van Leiden vrij en hoe veranderde dat gedurende de verschillende historische periodes? Deze vragen zijn de aanleiding van het ontwerp van de verschillende routes en de interactieve wandeling.

Route

De wandeling loopt vanaf de Pieterskerk naar de Burcht en onderweg worden er verschillende plekken opgezocht, vragen beantwoord en opdrachten gemaakt. Aan het eind is er een gezamenlijk moment waarin de deelnemers een opdracht maken over vrijheid en inclusie in Leiden.

Deelnemen 

Iedereen kan gratis deelnemen. De eerste mogelijkheid is op 7 juni 2022. Meer informatie vind je op de website van Leiden2022. Hier is het ook mogelijk om je in te schrijven.

Over Leiden2022 

Leiden European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Hogeschool Leiden is één van de Founding Partners. Het doel van het wetenschapsfestival is om wetenschap en samenleving te verbinden – bij uitstek het speelveld van praktijkgericht onderzoek. Lees meer over Leiden2022.