Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Laatste coronamaatregelen verdwijnen

17 maart 2022 - Het kabinet heeft afgelopen dinsdag laten weten dat de laatste coronamaatregelen worden afgeschaald. Dit betekent dat Nederland, en dus ook de hogeschool, weer naar een volledig 'normale' situatie terugkeren.

Enkele adviezen blijven nog wel van kracht. Hieronder volgt een overzicht.

Zelftesten alleen nog bij klachten 

Het advies om jezelf twee keer per week te testen komt te vervallen. Test jezelf wel als je klachten hebt. Is de uitslag positief? Blijf dan thuis en neem contact op met je leidinggevende of studieloopbaanbegeleider. Maak ook een afspraak voor een reguliere test bij de GGD en ga minimaal vijf dagen in isolatie. Je mag weer naar buiten als je 24 uur geen klachten hebt. Het bestellen van zelftesten is nog steeds mogelijk via www.zelftestonderwijs.nl; over een paar weken zal worden bekeken hoe en wanneer deze dienst wordt afgebouwd.

Advies: hybride werken 

Het thuiswerkadvies, waardoor medewerkers maximaal 50% van de tijd op de hogeschool konden werken, is komen te vervallen. Het nieuwe advies is om in goed overleg nieuwe afspraken over hybride werken te maken.

Basismaatregelen blijven belangrijk 

De overheid adviseert verder om de basismaatregelen in acht te blijven nemen als je op de hogeschool bent: nies in je elleboog, was en/of desinfecteer regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten. En respecteer elkaars keuzes, bijvoorbeeld als iemand een mondkapje draagt op een plek waar jij dat niet zou doen. De hogeschool blijft alle panden vanzelfsprekend goed ventileren.