Feestelijke Drieluik 'Oog en oog met de Kunsten': afscheid Jacqueline Stoop

Over

Thema

Succesvol drieluik ‘Oog in oog met de kunsten’

De opleiding Kunstzinnige Therapie organiseerde 31 maart het drieluik ‘Oog in oog met de kunsten’, ter gelegenheid van het afscheid van Jacqueline Stoop.

Meer dan 22 jaar werkte zij als docent in zeer veel verschillende rollen bij de opleiding Kunstzinnige Therapie. Van onderwijs- en examencommissielid, van studieloopbaanbegeleider tot initiator van de ‘Werkveld-Activiteiten’. Ze schreef een dichtbundel en maakte een kunsthistorisch boek. De studenten en docenten kennen vooral haar aanstekelijk enthousiasme.

Meer dan honderd genodigden stroomden toe. Onder hen oud-collega’s (ook uit de Faculteit Zorg), alumni, familie en huidige studenten.

Hogeschool Leiden

Ambassadrice en vernieuwster

Jacqueline bewaakte de handhaving van de protocollen en regelgeving en zij zette extern de kunstzinnige therapie in de markt. Ze creëerde onder andere de nascholing ‘Vruchten van het leven’, waarin de oudere mens met behulp van KT een betekenisvolle verbinding met het leven achter zich kan leggen, om meer zin te kunnen ervaren in het heden, waarmee de levenskwaliteit toeneemt.

“Oog in oog met de kunsten“

Jacqueline gaf een vlammende lezing over de oorsprong van de gezondmakende werking van de kunsten, zoals dat al bij de oude Grieken vorm kreeg. Ook maakte zij een brug naar de komende decennia, waarin bijvoorbeeld het promotieonderzoek van collega Wil Uitgeest een rol kan gaan spelen in het aantoonbaar maken van de gezondmakende, en zelfs helende kracht die uitgaat van de werking van kleur.

Poppentheater

Daarna konden de gasten zelf ervaren hoe het smaakvolle poppentheater “Koomans” op kunstzinnige wijze de aanwezigen betoverde en ontspande. Ook bij het lachen komen immers allerlei gezondmakende stoffen vrij.

Hogeschool Leiden

Afsluiting

Tot slot werd met woorden van dank, afscheid genomen van het werkleven van Jacqueline. Haar vele kwaliteiten, als docent en als mens, werden door verschillende representanten namens leidinggevenden, collega’s, en (oud)studenten geëerd. Het was een inspirerende en bewogen avond.

Hogeschool Leiden