Informatica studenten in de klas

Over

Thema

Studenten Informatica verbeteren afkortingenapp Rijksoverheid

28 februari 2022 – Samen met drie andere hogescholen werkten tweedejaarsstudenten Software Engineering (opleiding Informatica) van Hogeschool Leiden aan het verbeteren van de afkortingenapp AfkoRijk.

Meer werkgeluk op de hybride werkvloer, een afkortingenapp in een nieuwe jas en gestructureerde data-analyse van vacatureteksten. Voor P-Direkt, HR-dienstverlener van de Rijksoverheid, is het de veelbelovende opbrengst van drie concrete onderzoeksopdrachten, uitgevoerd in samenwerking met drie hogescholen en ruim veertig IT-studenten. De opleiding Informatica van Hogeschool Leiden is een van de hogeschool partners. Studenten van de opleiding werkten aan een afkortingenapp voor de Rijksoverheid.

Hogeschool Leiden

App waarmee je afkortingen kunt opzoeken 

Het is eind januari als zes studentengroepen licht gespannen, maar toch professioneel het eindresultaat van hun opdracht presenteren aan docenten en het Innovatielab van P-Direkt. Vanuit Hogeschool Leiden hebben tweedejaarsstudenten Software Engineering zich de vijf maanden ervoor in vier groepen gebogen over het verbeteren van de afkortingenapp AfkoRijk, waar je de betekenis kunt opzoeken van de vele afkortingen binnen de Rijksoverheid. Gebruiksvriendelijk, veilig én eenvoudig te beheren, was de wens.  

Een goede basis is het halve werk

Bij de eindpresentaties duikt productowner Richard van Mierlo van P-Direkt al snel de diepte in met zijn vragen aan de studenten. Krijgt een beheerder een waarschuwing als hij op het punt staat iets weg te gooien? Hoe is de afkortingenquiz gemaakt? Om daar direct tevreden aan toe te voegen: "Het is een goed teken dat we het nu over details hebben: dat betekent dat de basis goed op orde is!" Hij is ook blij dat de studenten zijn feedback bij eerdere reviews duidelijk hebben opgepakt. Het I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs bracht de partijen samen en helpt mee aan het opbouwen van een blijvende band. 

Meer weten

Lees meer over de projecten op www.ubrijk.nl en bekijk meer informatie over hbo Informatica bij Hogeschool Leiden.