Welkom op Hogeschool Leiden

Over

Thema

Recordpoging Kinetic Sculpture door 96 studenten Informatica geslaagd

20 maart 2015 - Op 20 maart deden 96 eerstejaars studenten Informatica van Hogeschool Leiden een recordpoging. Met hun Kinetic Sculpture : “ShrubBERRY” probeerden zij in het Guiness Book of Records terecht te komen.

Het kunstwerk bestaat uit 96 individuele mini computers, Raspberry Pi’s, die door de studenten zijn geprogrammeerd om ieder een eigen bal aan te sturen. Het resultaat: een kunstwerk waarin 96 dansende ballen een kinetische beweging laten zien. De recordpoging is geslaagd: het kunstwerk werkte.  De recordpoging wordt binnenkort ingediend bij het Guiness Book of Records. Maar dat is nog niet alles: met deze recordpoging is ook een record gezet door de studenten uit het cohort 2014-2015. Het is aan de nieuwe eerstejaars studenten van volgend jaar, cohort 2015-2016, dit record gezamenlijk te breken!

De ShrubBERRY komt voort uit de zogenoemde ‘’Challenge Week’’ van de opleiding Informatica,  een onderwijsvorm waarin studenten “uitgedaagd worden om onder hoogspanning een topprestatie te leveren”. Deze Challenge Week laat de studenten kennismaken met de specialisatie Mediatechnologie. Maar tevens werd ook het nauw samenwerken, doorzettingsvermogen en de stressbestendigheid getest. Een individuele inspanning, die in samenwerking leidt tot het Kinetic Sculpture.

De challengers hadden 1 week de tijd om hun Raspberry Pi zo te programmeren dat de verkregen componenten konden worden aangestuurd. Deze componenten moesten op hun beurt worden gemonteerd op een door de school geprint 3D frame. Om vervolgens als de student zijn opdracht had behaald in het grote frame te mogen voor de recordpoging. 

Recordpoging studenten informatica
Recordpoging studenten informatica
ShrubBERRY
ShrubBERRY